New Hospital Logo
deco

Preoperativni pregled interniste

Opšta hirurgija

Preoperativni pregled interniste

je medicinski pregled koji se obavlja pre zakazane operacije kako bi se procenilo opšte zdravstveno stanje pacijenta i da bi se utvrdilo da li je on ili ona spremni za operaciju. Ovaj pregled ima nekoliko važnih ciljeva:

  1. Procena opšteg zdravstvenog stanja: Internista će pregledati pacijenta, uzeti detaljnu medicinsku anamnezu (istoriju bolesti) i obaviti fizički pregled kako bi utvrdio postojeće zdravstvene probleme, kao što su hronične bolesti, alergije na lekove ili druge medicinske uslove koji mogu uticati na tok operacije.
  2. Evaluacija lekova i alergija: Internista će proveriti sve lekove koje pacijent uzima, uključujući i dodatke ishrani i biljne preparate, kako bi se osiguralo da nema kontraindikacija ili interakcija sa anestezijom ili lekovima koji će se koristiti tokom operacije.
  3. Procena rizika i priprema za anesteziju: Internista će proceniti rizik povezan sa anestezijom, kao i pacijentovu sposobnost da podnese anesteziju. Ovo je ključno kako bi se odabrala odgovarajuća vrsta anestezije i kako bi se smanjio rizik od komplikacija tokom operacije.
  4. Laboratorijski testovi i dijagnostičke pretrage: Po potrebi, internista može naručiti laboratorijske testove, kao što su krvni testovi, elektrokardiogram (EKG), rendgenski snimci ili druge dijagnostičke pretrage kako bi se dodatno procenilo zdravstveno stanje pacijenta.
  5. Davanje preporuka za pripremu: Nakon pregleda, internista će dati preporuke pacijentu, uključujući smernice o tome kako se pripremiti za operaciju, uključujući ograničenje unosa hrane i pića pre operacije i prestanak pušenja ili uzimanje određenih lekova.
  6. Komunikacija sa hirurgom i anesteziologom: Internista će sarađivati sa hirurgom i anesteziologom kako bi zajedno razmotrili sve relevantne informacije o pacijentu i doneli informisane odluke o toku operacije i anestezije.

Preoperativni pregled interniste igra ključnu ulogu u osiguravanju sigurne i uspešne operacije. On pomaže u identifikaciji potencijalnih rizika i omogućava pravovremenu intervenciju kako bi se minimizirale komplikacije tokom operacije i nakon nje.

Doktori

Preoperativni pregled interniste

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻