New Hospital Logo
deco

Plasiranje J-J stenta obostrano sa anestezijom

Ureteri

Plasiranje J-J stenta obostrano

(stentiranje oba uretera) sa anestezijom je medicinski postupak koji se izvodi pod kontrolom anestezije kako bi se pacijentu omogućila potpuna bezbolnost i nepokretnost tokom postupka. Ova procedura se obično primenjuje kada je potrebno postaviti J-J stent u oba uretera kako bi se olakšala prohodnost urinarnog trakta, rešili određeni problemi, ili pomoglo u prevenciji komplikacija.

Evo kako obično izgleda postupak plasiranja J-J stenta obostrano sa anestezijom:

  1. Priprema: Pre postupka, pacijent će se sastati sa anesteziologom kako bi procenio njegovo zdravstveno stanje i istoriju bolesti. Anesteziolog će odabrati odgovarajući tip anestezije (opšta ili spinalna) na osnovu ove procene.
  2. Anestezija: Ako se odluči za opštu anesteziju, pacijent će biti uspavan i neće biti svestan tokom postupka. Spinalna anestezija, s druge strane, se primenjuje tako da će samo donji deo tela biti bez osećaja tokom postupka.
  3. Plasiranje stentova: Hirurg će izvesti plasiranje J-J stentova u oba uretera pod kontrolom ureteroskopa, koji omogućava precizno vođenje stentova do odredišta.
  4. Provera: Nakon što su stentovi postavljeni, hirurg će obično proveriti urinarni trakt kako bi se uverio da su stentovi pravilno pozicionirani i da nema preostalih problema.
  5. Oporavak: Nakon što je postupak završen, pacijent će se probuditi iz anestezije i prebaciti u odgovarajući prostor za oporavak. Oporavak nakon anestezije može potrajati neko vreme, a medicinsko osoblje će pratiti pacijenta kako bi se osiguralo da se oporavak odvija bez komplikacija.

Plasiranje J-J stenta obostrano sa anestezijom omogućava siguran i bezbolan postupak za pacijente. Odluka o tipu anestezije će zavisiti od potreba pacijenta, njegovih medicinskih uslova i individualnih preferencija. Pre nego što se podvrgnete postupku, vaš lekar i anesteziolog će pružiti informacije i odgovore na sva vaša pitanja o anesteziji i postupku.

Doktori

Plasiranje J-J stenta obostrano sa anestezijom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 70.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻