New Hospital Logo
deco

Plasiranje J-J stenta obostrano bez anestezije

Ureteri

Plasiranje J-J stenta obostrano

(stentiranje oba uretera) bez anestezije može biti moguće u određenim slučajevima, ali to će zavisiti od različitih faktora, uključujući toleranciju pacijenta na nelagodnost, tip postupka, i potrebu za anestezijom.

Obostrano stentiranje uretera obično podrazumeva postavljanje dva J-J stenta, po jedan u svaki ureter, kako bi se obnovila ili održavala prohodnost urinarnog trakta. Postupak obično uključuje uvođenje ureteroskopa kroz uretru, a zatim postavljanje stentova pod kontrolom ureteroskopa.

Važno je napomenuti da plasiranje J-J stenta bez anestezije može biti neprijatno i bolno za pacijenta. Takođe, postoji rizik od nelagodnosti, grčenja, povraćanja ili drugih neželjenih reakcija tokom postupka. Odluka o primeni anestezije ili o izboru alternativnih metoda za smanjenje nelagodnosti (kao što su lokalna anestezija ili sedacija) treba pažljivo da se razmotri i donese u konsultaciji između pacijenta i lekara koji izvodi postupak.

Pre nego što se odlučite za stentiranje uretera bez anestezije, važno je da se konsultujete sa svojim urologom i pažljivo razmotrite sve faktore, uključujući svoju toleranciju na nelagodnost. Lekar će proceniti da li je primena anestezije neophodna i da li postoje alternativne opcije za postizanje boljeg komfora tokom postupka.

Doktori

Plasiranje J-J stenta obostrano bez anestezije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 50.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻