New Hospital Logo
deco

Pedijatrijsko savetovalište procena rasta i razvoja deteta sa KKS

pedijatrija

Procena rasta i razvoja deteta sa KKS

(Kliničkom klasifikacijom stadijuma) je važna kako bi se pratila fizička i emocionalna dobrobit deteta, identifikovali potencijalni problemi i pružila odgovarajuća podrška. Pedijatrijsko savetovalište igra ključnu ulogu u ovoj proceni. Evo šta možete očekivati tokom takvog savetovanja:

  1. Anamneza: Lekar će sa vama i detetom razgovarati o opštem zdravstvenom stanju, prethodnim bolestima i intervencijama, kao i porodičnoj istoriji bolesti i problema sa rastom i razvojem.
  2. Merenje rasta: Lekar će izmeriti visinu, težinu i obim glave deteta. Ovi podaci se unose u karte rasta i porede s normalnim vrednostima za uzrast i pol deteta.
  3. Procena fizičkog razvoja: Lekar će pregledati fizički razvoj deteta, uključujući procenu sazrevanja seksualnih karakteristika, rast kose, razvoj grudi i testisa i druge relevantne znake.
  4. Procena emocionalnog razvoja: Procena emocionalnog razvoja uključuje razgovor s detetom o njegovim emocionalnim stanjima, socijalnim veštinama i ponašanju.
  5. Laboratorijski testovi: U nekim slučajevima, lekar može naložiti laboratorijske testove kako bi proverio nivo hormona ili druge parametre koji su važni za rast i razvoj.
  6. Diskusija i saveti: Na osnovu prikupljenih podataka, lekar će razgovarati s vama i detetom o proceni rasta i razvoja, kao i o svim eventualnim problemima ili pitanjima. Lekar može pružiti savete o ishrani, vežbanju, higijeni i drugim faktorima koji mogu uticati na rast i razvoj.
  7. Plan lečenja ili praćenja: Ako postoji bilo kakav problem ili zabrinutost u vezi s rastom i razvojem, lekar će razmotriti dalje korake u lečenju ili praćenju.

Redovne posete pedijatrijskom savetovalištu za procenu rasta i razvoja su ključne kako bi se osiguralo da dete pravilno napreduje i da se eventualni problemi identifikuju i tretiraju na vreme. Važno je pratiti preporuke lekara kako bi se osiguralo zdravo fizičko i emocionalno stanje deteta sa KKS.

Doktori

Pedijatrijsko savetovalište procena rasta i razvoja deteta sa KKS

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.300 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻