New Hospital Logo
deco

Pedijatrijsko očitavanje spiromerije

Pedijatrijska pulmologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Pedijatrijsko očitavanje spirometrije

obuhvata analizu rezultata spirometrije, što uključuje merenje kapaciteta pluća i funkcije disanja kod dece. Evo kako se obavlja ovo očitavanje:

 1. Pregled rezultata: Tehničar ili lekar koji izvodi spirometriju pregleda grafičke i brojčane podatke dobijene tokom testiranja.
 2. Zapremina izdisaja (FEV1): Spirometrija meri zapreminu vazduha koju dete može izdahnuti tokom prve sekunde izdisaja (FEV1). Ova vrednost je od suštinskog značaja za procenu plućne funkcije.
 3. Odnos FEV1/FVC: Takođe se meri odnos FEV1 prema zapremini izdisaja (FVC) kako bi se utvrdilo da li postoji opstrukcija disajnih puteva.
 4. Grafički prikaz: Rezultati spirometrije često se prikazuju grafički na spirometrijskom grafikonu. Ovaj grafikon pokazuje izdisajnu krivu i druge relevantne podatke.
 5. Upoređivanje s referentnim vrednostima: Da bi se dobili tačni rezultati, očitani podaci se obično upoređuju s referentnim vrednostima za dete odgovarajućeg uzrasta, pola i visine. To pomaže u identifikaciji eventualnih abnormalnosti.
 6. Dijagnoza i interpretacija: Na osnovu očitanih podataka i upoređivanja s referentnim vrednostima, pedijatar ili pulmolog će postaviti dijagnozu. Na primer, ako su FEV1 ili FEV1/FVC niži od normalnih vrednosti, to može ukazivati na opstrukciju disajnih puteva, kao što je astma. Ovo će pomoći u postavljanju odgovarajućeg plana lečenja.
 7. Konsultacija s pacijentom i roditeljima: Nakon dijagnoze, pedijatar ili pulmolog će objasniti rezultate detetu i njegovim roditeljima, pružiti informacije o dijagnozi i planu lečenja te odgovarati na sva pitanja.

Pedijatrijsko očitavanje spirometrije omogućava tačno merenje i analizu plućne funkcije kod dece. To je od suštinskog značaja za postavljanje tačne dijagnoze i planiranje terapije kod respiratornih problema. Takođe pomaže u praćenju napretka i efikasnosti terapije tokom vremena.

Doktori

Dr Đurđevka Tenjović

Dr Đurđevka Tenjović

Spec. pedijatrije - pulmolog

Usluge koje lekar obavlja: standardni pulmološki pedijatrijski pregled sa ili…

Saznajte više o doktoru

Pedijatrijsko očitavanje spiromerije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻