New Hospital Logo
deco

Pedijatrijski standardni pulmološki pregled (pregled, spirometrija)

Pedijatrijska pulmologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Pedijatrijski standardni pulmološki pregled sa spirometrijom

obuhvata dodatnu dijagnostičku komponentu koja omogućava precizniju evaluaciju funkcije pluća kod dece. Spirometrija je testiranje koje meri zapremine i protok vazduha tokom inspiracije i ekspiracije, a koristi se za identifikaciju i praćenje respiratornih problema. Evo kako se izvodi pedijatrijski standardni pulmološki pregled sa spirometrijom:

 1. Anamneza: Pedijatar će početi razgovorom s detetom i roditeljima kako bi prikupio informacije o simptomima, prethodnim bolestima, alergijama i porodičnoj anamnezi, slično kao u standardnom pulmološkom pregledu bez spirometrije.
 2. Fizički pregled: Nakon anamneze, pedijatar će izvršiti detaljan fizički pregled deteta, uključujući slušanje pluća, inspekciju, palpaciju i perkusiju, kao i u standardnom pregledu.
 3. Spirometrija: Za ovaj deo pregleda, dete će biti upućeno na specijalizovani laboratorij ili sobu za testiranje. Spirometrija se izvodi pomoću posebnog aparata koji meri zapremine i protok vazduha tokom inspiracije i ekspiracije.
  • Dete će biti zamoljeno da udahne i izdahne kroz cev koja je povezana sa spirometrom.
  • Spirometar će beležiti različite parametre kao što su zapremina izdisaja, zapremina inspiracije, brzina protoka vazduha i druge vrednosti koje pomažu u proceni plućne funkcije.
 4. Analiza rezultata: Nakon završetka spirometrije, rezultati će biti analizirani kako bi se procenila plućna funkcija i identifikovali eventualni problemi. Ovi rezultati se upoređuju sa referentnim vrednostima za uzrast i veličinu deteta.
 5. Dijagnoza i plan lečenja: Na osnovu rezultata spirometrije i drugih kliničkih informacija, pedijatar će postaviti dijagnozu i razgovarati s roditeljima i detetom o planu lečenja i uputstvima za dalju brigu.
 6. Pratnja i kontrolni pregledi: U zavisnosti od rezultata i dijagnoze, pedijatar će postaviti raspored kontrolnih pregleda kako bi pratio napredak i efikasnost lečenja, kao i kako bi procenio promene u plućnoj funkciji tokom vremena.

Spirometrija je korisna metoda za bolje razumevanje plućnih problema i praćenje reakcije na terapiju kod dece. U slučaju ozbiljnijih ili složenijih plućnih problema, dete može biti upućeno pulmologu ili drugim specijalizovanim lekarima za dalju dijagnostiku i lečenje.

Doktori

Dr Đurđevka Tenjović

Dr Đurđevka Tenjović

Spec. pedijatrije - pulmolog

Usluge koje lekar obavlja: standardni pulmološki pedijatrijski pregled sa ili…

Saznajte više o doktoru

Pedijatrijski standardni pulmološki pregled (pregled, spirometrija)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.600 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻