New Hospital Logo
deco

Pedijatrijski standardni pulmološki pregled (pregled, Rtg pluća)

Pedijatrijska pulmologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete.

 

Pedijatrijski standardni pulmološki pregled

uključuje detaljan pregled deteta od strane pulmologa i, po potrebi, rendgensko snimanje pluća. Ovaj pregled je važan za procenu zdravlja disajnih puteva i pluća kod dece. Evo kako se obavlja:

 1. Pregled deteta:
  • Pulmolog će prvo obaviti razgovor s detetom i roditeljima kako bi prikupio informacije o simptomima, prethodnim bolestima, alergijama, pušenju u porodici i drugim relevantnim faktorima.
  • Zatim sledi fizički pregled deteta, koji obuhvata auskultaciju (slušanje) pluća pomoću stetoskopa kako bi se identifikovali eventualni abnormalni zvukovi tokom disanja, šištanje ili škripanje.
  • Pulmolog će takođe obratiti pažnju na boju kože, oblik prsnog koša i opšte znakove respiratornih problema.
 2. Rendgensko snimanje pluća:
  • Na osnovu anamneze i fizičkog pregleda, pulmolog može preporučiti rendgensko snimanje pluća kao dodatni deo pregleda.
  • Rendgensko snimanje pluća omogućava vizualnu procenu plućnih struktura i identifikaciju eventualnih abnormalnosti, kao što su upale, infekcije, pneumonija, prisustvo stranih tela ili drugi problemi.
 3. Dijagnoza i plan lečenja:
  • Na osnovu rezultata pregleda i, ako je primenjivo, rendgenskog snimanja, pulmolog će postaviti dijagnozu i razgovarati s roditeljima o planu lečenja.
  • Plan lečenja može uključivati lekove, inhalatore, fizičku terapiju, promene u načinu života ili druge terapijske intervencije.
 4. Pratnja i kontrolni pregledi:
  • Detetu će se pružiti uputstva o tome kako se nositi s dijagnozom i terapijom, kao i o planiranju kontrolnih pregleda kako bi se pratio napredak i efikasnost terapije.

Pedijatrijski standardni pulmološki pregled, zajedno s rendgenskim snimanjem pluća ako je potrebno, pomaže u identifikaciji i upravljanju različitim respiratornim problemima kod dece. Ovaj pregled je posebno važan za dijagnozu i lečenje astme, bronhitisa, upala pluća i drugih plućnih oboljenja.

 

Doktori

Dr Đurđevka Tenjović

Dr Đurđevka Tenjović

Spec. pedijatrije - pulmolog

Usluge koje lekar obavlja: standardni pulmološki pedijatrijski pregled sa ili…

Saznajte više o doktoru

Pedijatrijski standardni pulmološki pregled (pregled, Rtg pluća)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6.600 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻