New Hospital Logo
deco

Pedijatrijski pulmološki pregled u sklopu preoperativne pripreme sa spirometrijom

Pedijatrijska pulmologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Pedijatrijski pulmološki pregled u okviru preoperativne pripreme sa spirometrijom

obuhvata sve korake standardnog pedijatrijskog pulmološkog pregleda, uz dodatak merenja funkcije pluća pomoću spirometrije. Ovo je posebno korisno za procenu plućne funkcije kod dece koja se pripremaju za operaciju, jer omogućava precizno merenje zapremine i protoka vazduha u disajnim putevima. Evo kako se obavlja ovaj pregled:

 1. Anamneza: Pedijatar će obaviti razgovor s detetom i roditeljima kako bi prikupio informacije o simptomima, prethodnim bolestima, alergijama, prethodnim operacijama i drugim relevantnim faktorima. Ovo pomaže u identifikaciji potencijalnih problema s disanjem i postoperativnih rizika.
 2. Fizički pregled: Pedijatar će izvršiti detaljan fizički pregled deteta kako bi identifikovao eventualne znakove respiratornih problema, kao što su šištanje, škripanje ili drugi abnormalni zvukovi tokom disanja. Ovaj pregled uključuje slušanje pluća, inspekciju, palpaciju i perkusiju grudnog koša.
 3. Spirometrija: Spirometrija je testiranje koje se koristi za merenje zapremine i protoka vazduha u disajnim putevima. Dete će biti upućeno u poseban laboratorij ili sobu za testiranje gde će obaviti ovaj test. Postupak uključuje:
  • Udahnite i izdahnite kroz posebnu cev povezanu s spirometrom.
  • Spirometar će beležiti različite parametre kao što su zapremina izdisaja, zapremina inspiracije, brzina protoka vazduha i druge vrednosti.
 4. Analiza rezultata: Rezultati spirometrije će biti analizirani kako bi se procenila plućna funkcija i identifikovali eventualni problemi. To omogućava precizno merenje kapaciteta pluća i funkciju disanja.
 5. Dijagnoza i plan lečenja: Na osnovu analize rezultata i kliničkih informacija, pedijatar će postaviti dijagnozu i razgovarati s roditeljima i detetom o planu lečenja i uputstvima za dalju brigu.
 6. Pratnja i kontrolni pregledi: Rezultati spirometrije i pregleda omogućavaju pedijatru da postavi plan za preoperativnu pripremu i da prati postoperativni napredak. Pomaže u osiguranju da je dete spremno za operaciju i da se rizici minimiziraju.

Spirometrija dodaje dodatnu vrednost preoperativnoj pripremi, posebno ako postoji sumnja na respiratorne probleme kod deteta. Omogućava precizno merenje plućne funkcije i može pomoći u optimizaciji terapije kako bi se obezbedio što sigurniji ishod operacije.

Doktori

Dr Đurđevka Tenjović

Dr Đurđevka Tenjović

Spec. pedijatrije - pulmolog

Usluge koje lekar obavlja: standardni pulmološki pedijatrijski pregled sa ili…

Saznajte više o doktoru

Pedijatrijski pulmološki pregled u sklopu preoperativne pripreme sa spirometrijom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.700 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻