New Hospital Logo
deco

Pedijatrijski pulmološki pregled u sklopu preoperativne pripreme bez spirometrije

Pedijatrijska pulmologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Pedijatrijski pulmološki pregled u okviru preoperativne pripreme bez spirometrije

obuhvata pregled pluća i disajnih puteva kod dece koja se pripremaju za operaciju, ali ne uključuje merenje funkcije pluća pomoću spirometrije. Ovaj pregled je deo rutinske evaluacije kako bi se osiguralo da je dete u optimalnom zdravstvenom stanju za operaciju. Evo kako se obavlja ovaj pregled:

  1. Anamneza: Pedijatar će obaviti razgovor s detetom i roditeljima kako bi prikupio informacije o zdravstvenom stanju, prethodnim bolestima, alergijama, prethodnim operacijama i drugim relevantnim faktorima. Ovo pomaže u identifikaciji potencijalnih rizika i specifičnih problema vezanih za pluća i disajne puteve.
  2. Fizički pregled: Pedijatar će izvršiti fizički pregled deteta kako bi procenio opšte zdravstveno stanje, a posebno će se usredsrediti na disajne puteve i pluća. Ovaj pregled uključuje slušanje pluća, inspekciju, palpaciju i perkusiju grudnog koša.
  3. Procena rizika: Na osnovu anamneze i rezultata fizičkog pregleda, pedijatar će proceniti rizik povezan s operacijom i eventualne faktore koji mogu uticati na postoperativne komplikacije.
  4. Preporuke i planiranje: Na osnovu procene rizika, pedijatar će dati preporuke za postupak i pripreme za operaciju. To može uključivati optimizaciju upravljanja postojećim zdravstvenim problemima, promene u terapiji, dodatne pretrage ili konsultacije s drugim specijalistima ako je potrebno.
  5. Priprema deteta i roditelja: Pedijatar će takođe pružiti informacije i uputstva detetu i roditeljima kako bi se pripremili za operaciju i postoperativni period.

Iako ovaj pregled ne obuhvata spirometriju, on je važan za procenu opšteg zdravstvenog stanja i identifikaciju eventualnih problema s disanjem kod dece pred operaciju. Cilj je osigurati da se dete bezbedno podvrgne operaciji i da se minimiziraju rizici tokom i nakon procedure. U slučaju ozbiljnijih ili specifičnih problema s plućima, pedijatar će pravilno usmeriti dete na dodatne evaluacije i terapiju pre operacije.

Doktori

Dr Đurđevka Tenjović

Dr Đurđevka Tenjović

Spec. pedijatrije - pulmolog

Usluge koje lekar obavlja: standardni pulmološki pedijatrijski pregled sa ili…

Saznajte više o doktoru

Pedijatrijski pulmološki pregled u sklopu preoperativne pripreme bez spirometrije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6.600 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.