New Hospital Logo
deco

Pedijatrijski pulmološki pregled – konsultacija bez spirometrije

Pedijatrijska pulmologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Pedijatrijski pulmološki pregled bez spirometrije

obuhvata klinički pregled i procenu disajnih puteva i pluća kod dece, ali ne uključuje merenje funkcije pluća pomoću spirometrije. Evo kako se izvodi ovakav pregled:

 1. Anamneza: Pedijatar će prvo obaviti razgovor s detetom i roditeljima kako bi prikupio informacije o simptomima, prethodnim bolestima, alergijama, porodičnoj anamnezi i drugim relevantnim faktorima. Ovo će pomoći u identifikaciji potencijalnih problema s disanjem.
 2. Fizički pregled: Nakon anamneze, pedijatar će izvršiti detaljan fizički pregled deteta. To uključuje:
  • Slušanje pluća: Pedijatar će koristiti stetoskop za slušanje disanja i tražiti znakove kao što su šištanje, škripanje ili drugi abnormalni zvukovi.
  • Inspekcija: Pregled pluća obuhvata vizuelnu inspekciju kako bi se uočili znakovi kao što su promene u obliku grudnog koša, asimetrija disanja, retrakcije (uvlačenje) pri disanju i druge vidljive abnormalnosti.
  • Palpacija: Pedijatar će lagano pritisnuti grudni koš kako bi utvrdio eventualne bolne tačke ili osetljivost na dodir.
  • Perkusija: Ovaj postupak uključuje kucanje po grudnom košu kako bi se odredila gustina tkiva i prisutnost tečnosti u plućima.
 3. Procena rizika: Na osnovu prikupljenih informacija i rezultata fizičkog pregleda, pedijatar će proceniti rizik od respiratornih problema i usmeriti dalje korake, uključujući dodatne testove, konsultacije ili terapiju.
 4. Plan lečenja i uputstva: U slučaju da se identifikuju određeni respiratorni problemi, pedijatar će razgovarati s roditeljima i detetom o planu lečenja, terapiji i potrebnim uputstvima.
 5. Pratnja i kontrolni pregled: U zavisnosti od rezultata pregleda, pedijatar će postaviti raspored kontrolnih pregleda kako bi pratio napredak i efikasnost lečenja.

Iako ovaj pregled ne uključuje spirometriju, on je važan za identifikaciju respiratornih problema kod dece i omogućava rano prepoznavanje i tretman respiratornih bolesti. U slučaju ozbiljnijih problema ili ako se simptomi pogoršaju, dete može biti upućeno pulmologu ili drugim specijalizovanim lekarima za dodatnu dijagnostiku i lečenje.

Doktori

Dr Đurđevka Tenjović

Dr Đurđevka Tenjović

Spec. pedijatrije - pulmolog

Usluge koje lekar obavlja: standardni pulmološki pedijatrijski pregled sa ili…

Saznajte više o doktoru

Pedijatrijski pulmološki pregled – konsultacija bez spirometrije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.