New Hospital Logo
deco

Pedijatrijski bronhodilatatorni test i pulmološki pregled

Pedijatrijska pulmologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Pedijatrijski bronhodilatatorni test i pulmološki pregled

su dijagnostički postupci koji se koriste za procenu funkcije disajnih puteva kod dece, posebno kada se sumnja na astmu ili druge respiratorne probleme. Evo kako se izvode ovi postupci:

 1. Anamneza: Početno, pedijatar će obaviti razgovor s detetom i roditeljima kako bi prikupio informacije o simptomima, prethodnim bolestima, porodičnoj anamnezi, alergijama i drugim relevantnim faktorima.
 2. Fizički pregled: Pedijatar će izvršiti detaljan fizički pregled deteta, uključujući slušanje pluća, inspekciju, palpaciju i perkusiju kako bi identifikovao eventualne znakove respiratornih problema, kao i da bi isključio druge moguće uzroke simptoma.
 3. Spirometrija: Spirometrija se koristi za merenje zapremine i protoka vazduha u disajnim putevima. Tokom ovog testa, dete će biti zamoljeno da udahne i izdahne kroz posebnu cev povezanu sa spirometrom. Merenja će se izvršiti pre i posle primene bronhodilatatora.
 4. Bronhodilatatorni test: Nakon prvog merenja spirometrije, dete će primiti bronhodilatator, lek koji širi disajne puteve. To može biti obavljeno inhalatorom. Nakon primene bronhodilatatora, dete će ponovo izvesti spirometriju kako bi se utvrdilo da li se plućna funkcija poboljšava nakon primene leka. Ovo pomaže u razlikovanju između reverzibilnih i ireverzibilnih respiratornih problema.
 5. Analiza rezultata: Rezultati spirometrije i bronhodilatatornog testa će biti analizirani kako bi se procenila plućna funkcija i identifikovali eventualni problemi. Poboljšanje funkcije pluća nakon primene bronhodilatatora ukazuje na reverzibilne respiratorne probleme, kao što je astma.
 6. Dijagnoza i plan lečenja: Na osnovu analize rezultata i kliničkih informacija, pedijatar će postaviti dijagnozu i razgovarati s roditeljima i detetom o planu lečenja i uputstvima za dalju brigu.
 7. Pratnja i kontrolni pregledi: U slučaju astme ili drugih problema sa disanjem, pedijatar će postaviti raspored kontrolnih pregleda kako bi pratio napredak i efikasnost lečenja, kao i kako bi pratio promene u plućnoj funkciji tokom vremena.

Bronhodilatatorni test i pulmološki pregled su važni za dijagnozu i praćenje respiratornih problema kod dece, posebno astme. Rezultati ovih testova pomažu u planiranju odgovarajuće terapije i pružaju informacije o efikasnosti lečenja. U slučaju ozbiljnijih ili složenijih respiratornih problema, dete može biti upućeno pulmologu za dodatnu dijagnostiku i lečenje.

Doktori

Dr Đurđevka Tenjović

Dr Đurđevka Tenjović

Spec. pedijatrije - pulmolog

Usluge koje lekar obavlja: standardni pulmološki pedijatrijski pregled sa ili…

Saznajte više o doktoru

Pedijatrijski bronhodilatatorni test i pulmološki pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 8.800 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻