New Hospital Logo
deco

Parcijalna cistektomija u opštoj anesteziji

Opšta hirurgija

Parcijalna cistektomija

je hirurški postupak kojim se uklanja deo bešike (mokraćnog mehura) zajedno sa prisutnim tumorom ili drugim patološkim promenama. Ovaj postupak se često izvodi kako bi se lečili pacijenti sa karcinomom mokraćne bešike ili drugim oblicima tumora u bešici.

Kada se parcijalna cistektomija izvodi u opštoj anesteziji, to znači da će pacijent biti potpuno onesvešćen tokom celog hirurškog zahvata. Ovaj tip anestezije omogućava pacijentu da bude bezbolan, svestan postupka i neometan tokom operacije.

Evo osnovnih koraka u procesu parcijalne cistektomije u opštoj anesteziji:

  1. Priprema pacijenta: Pre operacije, pacijent će proći kroz faze pripreme koje mogu uključivati laboratorijske testove, pregled, i drugu procenu zdravstvenog stanja. Ovi koraci pomažu lekarima da utvrde da li je pacijent dobar kandidat za hirurški zahvat.
  2. Opšta anestezija: Tokom same operacije, anesteziolog će primeniti opštu anesteziju kako bi pacijent bio potpuno bezbolan i onesvešćen tokom zahvata. Anesteziolog će pratiti vitalne znakove tokom cele operacije kako bi osigurao bezbednost pacijenta.
  3. Hirurški zahvat: Hirurg će izvršiti parcijalnu cistektomiju, tj. ukloniti deo bešike koji sadrži patološke promene, kao što su tumor ili lezije. Ovo se obično radi pažljivo kako bi se sačuvala što veća funkcija mokraćne bešike.
  4. Zatvaranje incizije: Nakon što se deo bešike ukloni, hirurg će pažljivo zatvoriti inciziju i osigurati da nema curenja ili problema sa suturama.
  5. Postoperativna nega: Nakon operacije, pacijent će biti prebačen u postoperativnu sobu ili intenzivnu negu gde će se pravilno pratiti tokom perioda oporavka. Pacijent će se postupno buditi iz anestezije pod nadzorom medicinskog osoblja.

Nakon operacije, pacijent će proći kroz period oporavka koji obično uključuje praćenje, upotrebu katetera za pražnjenje mokraćnog mehura i lekove za kontrolu bola. Važno je pridržavati se uputa lekara i redovno dolaziti na kontrole tokom perioda oporavka kako bi se osiguralo da je operacija uspešna i da nema komplikacija.

Doktori

Parcijalna cistektomija u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 135.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻