New Hospital Logo
deco

Parcijalna biartikularna proteza kuka

Ortopedija

Parcijalna biartikularna proteza kuka

je medicinski uređaj koji se koristi u ortopedskoj hirurgiji za zamenu dela oštećenog zgloba kuka. Ova vrsta proteze se razlikuje od potpune totalne proteze kuka, jer ne zamjenjuje ceo zglob kuka, već samo jedan deo.

Osnovna svrha parcijalne biartikularne proteze kuka je da se sačuva što više prirodnih struktura i funkcija zgloba kuka, a istovremeno se reši problem oštećenja ili oboljenja. Ovaj tip proteze se najčešće koristi kod pacijenata sa određenim oblicima degenerativnih bolesti zglobova kuka, traumatskih povreda ili reumatoidnog artritisa.

Parcijalna biartikularna proteza kuka se obično sastoji od zamenskih delova koji se postavljaju na jednom delu kuka, dok se drugi deo zgloba kuka ostavlja netaknut. Ovaj pristup može rezultirati manje invazivnom operacijom, kraćim periodom oporavka i boljom funkcionalnošću u poređenju sa totalnom protezom kuka.

Važno je napomenuti da izbor vrste proteze kuka i procedura zavisi od individualnog stanja pacijenta i procene ortopeda. Pre donošenja konačne odluke, pacijent će proći detalnu procenu i konsultaciju sa lekarom kako bi se utvrdilo koji tretman je najbolji za njegovu specifičnu situaciju.

Doktori

Parcijalna biartikularna proteza kuka

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 498.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻