New Hospital Logo
deco

Oxiplex gel

Ginekologija

Oxiplex

je brendiran medicinski gel koji se koristi u ginekološkoj hirurgiji. Tačno ime proizvoda može varirati, ali Oxiplex gelovi obično spadaju u klasu „adjuvantnih gelova“ koji se koriste u postoperativnoj nezi nakon hirurških zahvata u ginekološkoj oblasti, kao što su operacije vagine, materice, jajnika ili operacije na jajovodima.

Oxiplex gelovi imaju nekoliko potencijalnih svrha:

  1. Sprečavanje adhezija: Adhezije su ožiljna tkiva koja se mogu formirati nakon hirurških zahvata i mogu dovesti do spajanja različitih struktura u telu. Oxiplex gelovi se koriste kako bi se smanjila formiranje adhezija i spriječilo da se različite površine spajaju tokom procesa ozdravljenja.
  2. Olakšavanje klizavosti: Gelovi kao što je Oxiplex mogu pomoći da se smanji trenje između različitih tkiva ili organa u maloj karlici, što može smanjiti nelagodnost i bol tokom oporavka.
  3. Podmazivanje: Gelovi se koriste i za podmazivanje i omekšavanje tkiva, što može biti korisno kod postoperativnih procedura i prilikom vraćanja seksualne aktivnosti.

Oxiplex gelovi obično se primenjuju tokom hirurškog postupka i ostaju u telu pacijentkinje nakon operacije kako bi pružili navedene koristi. Važno je napomenuti da upotreba Oxiplex gelova i drugih sličnih proizvoda obično zahteva stručno vođenje i primenu od strane obučenog medicinskog osoblja, uključujući hirurge i medicinske sestre.

Pacijentkinja će biti detaljno informisana o upotrebi Oxiplex gela i svim aspektima postoperativne nege kao deo procesa pristanka pre hirurškog zahvata.

Doktori

Oxiplex gel

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 36.750 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻