New Hospital Logo
deco

Osteosinteza skočnog zgloba

Ortopedija

Osteosinteza skočnog zgloba

je hirurški postupak koji se koristi za fiksaciju i stabilizaciju kostiju skočnog zgloba. Ova procedura se obično izvodi kako bi se korigovale frakture, učvrstili prelomi, ili se nosili sa drugim stanjima koja uključuju kosti skočnog zgloba. Evo osnovnih koraka ovog postupka:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen na operacionom stolu i obično će biti primenjena opšta ili regionalna anestezija kako bi se omamila noga i pacijentu sprečio osećaj bola tokom operacije.
  2. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju na koži iznad skočnog zgloba kako bi se došlo do kostiju i skočnog zgloba. Veličina incizije zavisi od prirode problema i obima operacije.
  3. Pristup kostima: Nakon incizije, hirurg će pažljivo pristupiti kostima skočnog zgloba.
  4. Pomeranje kostiju: Ako postoji prelom ili pomeranje kostiju, hirurg će ih pažljivo vratiti u njihov anatomski položaj.
  5. Fiksacija: Kako bi se kosti učvrstile u pravilnom položaju, hirurg će koristiti različite metode fiksacije, uključujući šrafove, pločice, čavle ili druge implantate. Ovi implantati će biti postavljeni na kostima kako bi ih održali zajedno dok se ne zacele.
  6. Provera i završetak: Nakon što su kosti stabilizovane i implantati postavljeni, hirurg će pažljivo pregledati skočni zglob kako bi se uverio da su kosti u pravilnom položaju.
  7. Zbrinjavanje rane: Incizija će biti zatvorena šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja rane, a sterilni zavoji će biti postavljeni kako bi se sprečila infekcija i omogućio početak procesa zaceljenja.
  8. Saveti za negu: Pacijentu će biti pruženi saveti o postoperativnoj nezi, uključujući brigu o rani, promenu obloga i eventualne upute o lekovima ili ograničenjima aktivnosti.

Nakon osteosinteze skočnog zgloba, pacijent će proći kroz period oporavka i rehabilitacije kako bi se povratila puna funkcija skočnog zgloba. Fizikalna terapija i pratnja lekara igraju ključnu ulogu u procesu oporavka. Važno je pridržavati se uputa lekara kako biste osigurali bezbolan oporavak i sprečili komplikacije.

Doktori

Osteosinteza skočnog zgloba

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 240.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻