New Hospital Logo
deco

Osteosinteza skočnog zgloba, talusa, kalkaneusa bez implantata

Ortopedija

Osteosinteza skočnog zgloba, talusa i kalkaneusa

su hirurški postupci koji se koriste za lečenje preloma kostiju u ovim delovima stopala. Svaka od ovih procedura ima svoje specifične karakteristike i može se izvoditi u različitim situacijama.

  1. Osteosinteza skočnog zgloba: Ova procedura se izvodi kako bi se fiksirali prelomi u delovima koji čine skočni zglob, uključujući tibiju, fibulu i astragalus (talus). Fiksacija se obično postiže korišćenjem ploča, vijaka ili drugih implantata kako bi se obezbedila stabilnost zgloba.
  2. Osteosinteza talusa: Osteosinteza talusa se primenjuje kada postoji prelom talusa, kosti koja igra ključnu ulogu u skočnom zglobu. Hirurg će postaviti fragmente talusa u pravilan položaj i koristiti implantate za njihovu fiksaciju kako bi omogućio zarastanje kosti i obnovio funkciju skočnog zgloba.
  3. Osteosinteza kalkaneusa: Kalkaneus je kost koja čini petni deo stopala. Osteosinteza kalkaneusa se izvodi kada postoji prelom ove kosti. Fiksacija se obično postiže pločama i vijcima koji se koriste za stabilizaciju i usmeravanje kosti tokom procesa zarastanja.

Ovi hirurški postupci se izvode kako bi se omogućilo pravilno zarastanje kostiju i obnova funkcionalnosti stopala. Nakon operacije, pacijenti obično prolaze kroz postoperativni period oporavka koji uključuje rehabilitaciju kako bi se postigla puna funkcionalnost stopala. Odluka o vrsti osteosinteze i upotrebi implantata zavisiće od specifičnog preloma i procene hirurga.

Doktori

Osteosinteza skočnog zgloba, talusa, kalkaneusa bez implantata

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 240.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻