New Hospital Logo
deco

Osteosinteza humerusa sa LCP pločom i zavrtnjima

Ortopedija

Osteosinteza humerusa sa LCP (Locking Compression Plate)

pločom i zavrtnjima je hirurški postupak koji se primenjuje za stabilizaciju i popravku preloma humerusa (nadlaktične kosti) pomoću specijalne metalne ploče i zavrtnji. Evo osnovnih koraka ovog postupka:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen na operacioni sto i primenjena će odgovarajuća anestezija kako bi se omogućio bezbolan postupak.
  2. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju na koži iznad preloma humerusa kako bi dobio pristup kosti. Veličina incizije će zavisiti od prirode i mesta preloma.
  3. Pristup prelomu: Nakon incizije, hirurg će pažljivo razdvajati tkiva kako bi pristupio prelomu kosti.
  4. Redukcija preloma: Prelom humerusa će biti „reduciran“, tj. postavljen u anatomski ispravni položaj. Ovo se obično postiže pomeranjem fragmenata kosti i vrši se vizuelno ili uz pomoć rendgenske slike.
  5. Postavljanje LCP ploče: Hirurg će postaviti LCP ploču duž preloma kosti. LCP je posebna vrsta ploče koja ima dizajn sa zaključavanjem, omogućavajući fiksiranje zavrtnjima u kostima. Ova ploča pruža stabilnu potporu i održava kosti na pravilnom mestu tokom procesa zaceljenja.
  6. Umetanje zavrtnji: Hirurg će postaviti zavrtnje kroz ploču i u kost kako bi je čvrsto fiksirao. Zavrtnji će biti postavljeni tako da obezbede optimalnu stabilnost i podršku prelomljenoj kosti.
  7. Provera i podešavanje: Hirurg će pažljivo proveriti postavku ploče i zavrtnji kako bi se uverio da je prelom reduciran i stabiliziran na pravilan način.
  8. Zatvaranje incizije: Nakon završetka postupka, incizija će biti pažljivo zatvorena šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja rane, a sterilni zavoji će biti postavljeni kako bi se sprečila infekcija i omogućilo početak procesa zaceljenja.

Nakon operacije, pacijent će proći kroz period oporavka i rehabilitacije, koji obično uključuje fizikalnu terapiju kako bi se obnovila snaga i pokretljivost ruke. Oporavak zavisi od ozbiljnosti preloma i individualnih faktora pacijenta. Važno je pridržavati se uputa lekara kako biste postigli najbolje rezultate.

Doktori

Osteosinteza humerusa sa LCP pločom i zavrtnjima

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 420.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻