New Hospital Logo
deco

ORL frenulotomija u ambulanti bez anestezije

ORL

Frenulotomija

je hirurški postupak kojim se secira ili odstranjuje frenulum, tanka traka tkiva koja povezuje dve strukture u telu. Frenulotomija u oblasti otorinolaringologije (ORL) može se izvoditi na različitim mestima, uključujući frenulum jezika (lingualni frenulum) ili frenulum usne (labijalni frenulum). Cilj frenulotomije može biti poboljšanje funkcionalnosti ili smanjenje nelagodnosti povezane sa zategnutim ili prekratkim frenulumom.

Postupak frenulotomije može se izvoditi u različitim okolnostima, uključujući ambulantno okruženje, a može se izvesti s lokalnom anestezijom ili bez nje, zavisno o složenosti i lokaciji frenuluma. Evo kako izgleda frenulotomija u ambulanti bez anestezije:

  1. Pregled pacijenta: Lekar će prvo pažljivo pregledati frenulum i proceniti da li je frenulotomija potrebna.
  2. Priprema pacijenta: Pacijent se obično postavlja u udoban položaj kako bi pristup bio lakši. Moguće je primeniti lokalnu anesteziju za smanjenje nelagodnosti tokom postupka, ali u nekim slučajevima se odlučuje za izvođenje frenulotomije bez anestezije.
  3. Izvođenje frenulotomije: Lekar će koristiti skalpel, makaze ili laser da pažljivo secira ili odstrani frenulum. Postupak se obavlja uz preciznost kako bi se minimalizirale povrede i krvarenje.
  4. Zbrinjavanje rane: Nakon što je frenulum odstranjen ili seciran, rana se može zašiti ili se može ostaviti da zaceli prirodno, zavisno o proceduri i preferencijama lekara.
  5. Saveti za naknadnu negu: Pacijentu će biti pruženi saveti za negu rane i održavanje oralne higijene, ako je frenulotomija izvedena u usnoj šupljini.

Važno je napomenuti da frenulotomija bez anestezije može biti neprijatna i bolna za pacijenta, posebno ako je frenulum napet ili osetljiv. U većini slučajeva, lekari preferiraju primenu lokalne anestezije kako bi smanjili nelagodnost tokom postupka.

Pre nego što se odlučite za frenulotomiju, obratite se stručnom ORL lekaru koji će proceniti vašu situaciju i preporučiti odgovarajući tretman i anesteziju ako je potrebno.

Doktori

ORL frenulotomija u ambulanti bez anestezije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 9000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻