New Hospital Logo
deco

Operacije šake kod karpal tunel sindroma ili sindroma Gijonovog kanala

Neurohirurgija

Kod Karpal tunel sindroma (KTS) ili Sindroma Gijonovog kanala

koji mogu uzrokovati bol, trnjenje, utrnulost ili slabost u ruci zbog kompresije medijalnog živca u području zgloba, mogu se izvesti određene hirurške procedure kako bi se olakšali simptomi i smanjila kompresija živca.

Operacije za Karpal tunel sindrom mogu uključivati:

  1. Karpal tunel dekompresija: Ovo je najčešći hirurški zahvat za KTS. Hirurg pravi rez u dlanu pacijenta, nakon čega se vrši dekompresija ili oslobađanje pritiska na medijalni živac, obično odstranjivanjem dela ligamenta koji pokriva Karpal tunel.
  2. Endoskopska karpal tunel dekompresija: Ova procedura se takođe izvodi kroz mali rez, ali uz pomoć endoskopa (mikrokamere) kako bi se videlo unutar Karpal tunela, omogućavajući precizniju dekompresiju živca.
  3. Sindrom Gijonovog kanala: Ovo je slično KTS-u, ali se događa u području lakta. Hirurška procedura za ovaj sindrom obično uključuje oslobađanje ili dekompresiju živca koji prolazi kroz područje zvanu Gijonov kanal.

Operacije kod ovih sindroma često se izvode kao poslednje sredstvo lečenja kada konzervativne metode, poput nošenja splinta, fizikalne terapije ili injekcija kortikosteroida, ne pružaju zadovoljavajuće olakšanje. Važno je imati detaljnu diskusiju s lekarom kako bi se razumela procedura, očekivani rezultati, potencijalni rizici i period oporavka nakon operacije.

Doktori

Operacije šake kod karpal tunel sindroma ili sindroma Gijonovog kanala

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 60000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻