New Hospital Logo
deco

Operacija vena laserom obostrana

Vaskularna hirurgija

Operacija vena laserom

se obično izvodi za tretiranje proširenih vena, naročito na nogama. Ovaj postupak se često naziva endovaskularna ablacija vena i koristi laser kako bi se zatvorile proširene vene i poboljšao protok krvi u venama. Obostrana operacija se odnosi na tretman obe noge, gde se primenjuje laserska ablacija na obe strane. Ova vrsta operacije se često izvodi u slučajevima kada su obe noge zahvaćene proširenim venama.

Evo osnovnih koraka u procesu obostrane operacije vena laserom:

  1. Pregled i procena: Pre operacije, pacijent će proći kroz pregled i procenu od strane lekara kako bi se utvrdilo da li je operacija potrebna i da li je pacijent dobar kandidat za ovu proceduru.
  2. Priprema pacijenta: Pacijent će biti informisan o samom postupku i očekivanim rezultatima. Pre operacije, pacijent obično dobija lokalni anestetik na područje gde će se primeniti laserska ablacija.
  3. Laserska ablacija: Tokom operacije, hirurg će koristiti lasersku tehniku kako bi zatvorio proširene vene. Laserska svetlost se usmerava prema veni kroz fleksibilnu katetersku cev, što dovodi do toplote koja zatvara venu. Ovaj postupak omogućava krvi da se preusmeri na zdrave vene i poboljšava protok krvi.
  4. Obostrani tretman: Obostrani tretman znači da se isti postupak primenjuje na obe noge, gde se obrađuju proširene vene. Ovo se često radi kako bi se obe noge tretirale istovremeno, smanjilo vreme oporavka i poboljšalo ukupno stanje pacijenta.
  5. Pracenje i nega: Tokom operacije, pacijent će biti budan i moći će komunicirati sa medicinskim osobljem. Hirurg će pažljivo pratiti pacijentove reakcije i senzacije tokom zahvata kako bi osigurao da je anestezija adekvatna i da pacijent ne oseća bol.
  6. Postoperativna nega: Nakon operacije, pacijent će biti prebačen u postoperativnu sobu, gde će se pravilno pratiti i dobiti upute o postoperativnoj nezi. Pacijent obično može da ide kući istog dana ili dan nakon operacije.

Obostrana operacija vena laserom je efikasan način za tretiranje proširenih vena na obe noge i može značajno poboljšati protok krvi i smanjiti simptome proširenih vena, kao što su bol, otok i osećaj težine u nogama. Važno je pridržavati se uputa lekara tokom perioda oporavka kako bi se osiguralo uspešno zaceljenje i dugoročni benefiti tretmana.

Doktori

Operacija vena laserom obostrana

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 200.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻