New Hospital Logo
deco

Operacija vena laserom jednostrana

Vaskularna hirurgija

Operacija vena laserom jednostrano

se odnosi na hirurški postupak kojim se primenjuje laserska ablacija na jednoj nozi kako bi se tretirale proširene vene. Ovaj postupak se koristi za zatvaranje proširenih vena i poboljšanje protoka krvi u toj nozi. Laserom se primenjuje toplota na unutrašnjost proširene vene, što dovodi do njenog zatvaranja i postepenog smanjenja simptoma proširenih vena.

Ovo je tipičan postupak za pacijente sa proširenim venama na jednoj nozi, gde je jedna noga značajno više pogođena od druge. Odluka o izvođenju operacije na jednoj nozi umesto na obe zavisi od procene lekara i specifičnih potreba pacijenta.

Evo osnovnih koraka u procesu jednostrane operacije vena laserom:

  1. Pregled i procena: Pre operacije, pacijent će proći kroz pregled i procenu od strane lekara kako bi se utvrdilo da li je operacija potrebna i da li je pacijent dobar kandidat za ovu proceduru.
  2. Priprema pacijenta: Pacijent će biti informisan o samom postupku i očekivanim rezultatima. Pre operacije, pacijent obično dobija lokalni anestetik na područje gde će se primeniti laserska ablacija.
  3. Laserska ablacija: Tokom operacije, hirurg će koristiti lasersku tehniku kako bi zatvorio proširene vene. Laserska svetlost se usmerava prema veni kroz fleksibilnu katetersku cev, što dovodi do toplote koja zatvara venu. Ovaj postupak omogućava krvi da se preusmeri na zdrave vene i poboljšava protok krvi.
  4. Zatvaranje incizije: Nakon što se postupak završi, hirurg će pažljivo zatvoriti inciziju (ako je bila potrebna) i osigurati da nema krvarenja ili problema sa suturama.
  5. Pracenje i nega: Tokom operacije, pacijent će biti budan i moći će komunicirati sa medicinskim osobljem. Hirurg će pažljivo pratiti pacijentove reakcije i senzacije tokom zahvata kako bi osigurao da je anestezija adekvatna i da pacijent ne oseća bol.
  6. Postoperativna nega: Nakon operacije, pacijent će biti prebačen u postoperativnu sobu, gde će se pravilno pratiti i dobiti upute o postoperativnoj nezi. Pacijent obično može da ide kući istog dana ili dan nakon operacije.

Jednostrana operacija vena laserom je efikasan način za tretiranje proširenih vena na jednoj nozi i može značajno poboljšati simptome proširenih vena, kao što su bol, otok i osećaj težine u nozi. Važno je pridržavati se uputa lekara tokom perioda oporavka kako bi se osiguralo uspešno zaceljenje i dugoročni benefiti tretmana.

Doktori

Operacija vena laserom jednostrana

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 160.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻