New Hospital Logo
deco

Operacija sva tri krajnika u opštoj anesteziji sa ugradnjom cevčica

ORL

Operacija uklanjanja krajnika

(tonsilektomija) zajedno s ugradnjom cevčica u ušima (tuba ventilacija) je hirurški postupak koji se često izvodi kod dece koja imaju česte infekcije uha i probleme s krajnicima. Ovaj postupak može se izvesti pod opštom anestezijom kako bi se obezbedila potpuna nepokretnost i bezbolnost tokom operacije.

Evo kako obično izgleda ovakva operacija:

  1. Priprema: Pre operacije, lekar će obaviti pregled i razgovarati s pacijentom i njegovim roditeljima (u slučaju dece) o detaljima postupka. Pacijent će biti pripremljen za opštu anesteziju, uključujući postavljanje intravenske linije za davanje anestezije.
  2. Operacija tonsilektomije: Hirurg će ukloniti krajnike (tonsile) iz grla. Ovaj deo postupka uključuje uklanjanje tkiva krajnika kako bi se smanjila tendencija ka infekcijama i drugim problemima.
  3. Ugradnja cevčica u ušima: Nakon uklanjanja krajnika, hirurg će postaviti male cevčice u ušne kanale (eustahijeve tube) kako bi se poboljšala ventilacija srednjeg uha. Ovo pomaže u smanjenju ponavljajućih infekcija uha i poboljšava drenažu tečnosti iz uha.
  4. Oporavak: Nakon operacije, pacijent će se probuditi iz opšte anestezije i biti smešten u prostoriju za oporavak. Lekar će pružiti upute o postoperativnoj nezi, uključujući korišćenje antibiotika, analgetika i brigu o cevčicama u ušima.
  5. Praćenje: Pacijent će biti praćen od strane medicinskog osoblja kako bi se osiguralo da nema komplikacija tokom oporavka.

Ova operacija se često izvodi kako bi se rešili problemi s čestim infekcijama uha i krajnicima, a cevčice u ušima pomažu održavanju normalne ventilacije uha. Važno je slediti sve upute lekara za postoperativnu negu i redovne kontrole kako bi se osiguralo da se postupak uspešno izvodi i da nema komplikacija tokom oporavka.

Doktori

Operacija sva tri krajnika u opštoj anesteziji sa ugradnjom cevčica

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 154000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻