New Hospital Logo
deco

Operacija ramena sa ugradnjom proteze

Ortopedija

Operacija ramena sa ugradnjom proteze

poznata i kao artroplastika ramena, je hirurški postupak koji se koristi za lečenje različitih stanja ramena koja uzrokuju bol, smanjenu funkcionalnost ili ograničenje pokreta. Ovo uključuje artrozu (osteoartritis), povrede glave nadlaktične kosti ili glave ramenice, rupture tetiva i druge probleme ramenog zgloba. Evo osnovnih koraka ovog postupka:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen na operacioni sto, a anestezija će biti primenjena kako bi se obezbedila bezbolna operacija. Vrsta anestezije (opšta ili spinalna) zavisi od specifičnog slučaja i preporuka anesteziologa.
  2. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju na ramenu kako bi dobio pristup zahvaćenom zglobu.
  3. Priprema kosti: Ako je potrebno, hirurg će pripremiti kosti za ugradnju proteze. To može uključivati uklanjanje oštećenih delova kostiju ili pripremu kostiju za prihvatanje proteze.
  4. Ugradnja proteze: Specijalizovana proteza za rameni zglob će biti pažljivo postavljena u zahvaćeni zglob. Proteze su oblikovane da simuliraju normalnu strukturu zgloba i omoguće bolju funkcionalnost i pokretljivost.
  5. Provera i podešavanje: Hirurg će pažljivo proveriti postavku proteze i obaviti potrebna podešavanja kako bi se osiguralo da je zglob pravilno rekonstruisan.
  6. Zatvaranje incizije: Nakon završetka postupka, incizija će biti pažljivo zatvorena šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja rane, a sterilni zavoji će biti postavljeni kako bi se sprečila infekcija i omogućio početak procesa zaceljenja.
  7. Oporavak: Oporavak nakon operacije ramena sa ugradnjom proteze obično uključuje fizikalnu terapiju kako bi se obnovila snaga i pokretljivost ramena. Pacijent će dobiti upute o postoperativnoj nezi i rehabilitaciji.

Hirurška ugradnja proteze ramena ima za cilj poboljšati funkcionalnost i smanjiti bol u ramenom zglobu. Važno je pridržavati se uputa lekara kako biste postigli najbolje rezultate i smanjili rizik od komplikacija.

Doktori

Operacija ramena sa ugradnjom proteze

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 720.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻