New Hospital Logo
deco

Operacija preponske kile sa obe strane kod dece u opštoj anesteziji

Opšta hirurgija

Operacija preponske kile sa obe strane kod dece u opštoj anesteziji

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se uklonile kile koje su se razvile na obe strane preponske regije kod deteta. Ovaj postupak obično zahteva pažljivu pripremu i izvođenje od strane pedijatrijskog hirurga. Evo kako obično izgleda ovakva operacija:

  1. Priprema deteta: Pre operacije, dete će proći medicinski pregled i evaluaciju kako bi se utvrdilo da li je spremano za hirurški postupak. Roditelji ili staratelji deteta će dobiti informacije o tome kako pripremiti dete za operaciju, uključujući smernice o ishrani, unosu tečnosti i vremenu poslednjeg obroka pre operacije.
  2. Anestezija: Na početku operacije, detetu će se primeniti opšta anestezija. Ovo će dete učiniti bezbolnim i omogućiti hirurgu da izvrši operaciju dok je dete u stanju dubokog sna i bez svesti.
  3. Pristup kili: Hirurg će napraviti male rezove u preponskoj regiji, na obe strane tela, kako bi pristupio kili na obe strane. Ti rezovi će biti pažljivo postavljeni kako bi se smanjile vidljive ožiljke nakon operacije.
  4. Redukcija kila: Nakon što pristupi kili, hirurg će pažljivo redukovati sadržaj kila (obično deo creva) i vratiti ga u trbušnu šupljinu.
  5. Reparacija kila: Onda će hirurg ojačati trbušnu stenu na obe strane postavljanjem mrežastog implantata (mesh) kako bi se sprečila ponovna pojava kila. Mesh se postavlja preko hernijalnih prstena na obe strane preponske regije.
  6. Zatvaranje rana: Nakon završetka operacije, hirurg će pažljivo zatvoriti rezove šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja kože.
  7. Oporavak: Dete će biti prebačeno u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz opšte anestezije. Oporavak nakon ovakve operacije kod dece obično zahteva nekoliko dana, a dete će dobiti upute o nezi rana, fizičkim aktivnostima i ograničenjima tokom perioda oporavka.

Operacija preponske kile sa obe strane kod dece je relativno čest hirurški postupak i obično ima dobar ishod. Važno je da roditelji ili staratelji prate upute lekara o postoperativnoj nezi i pratnji deteta tokom oporavka kako bi se obezbedilo njegovo dobro zdravlje i udobnost.

Doktori

Operacija preponske kile sa obe strane kod dece u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 170.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻