New Hospital Logo
deco

Operacija pilonidalnog sinusa (SiLaC) u lokalnoj anesteziji

Opšta hirurgija

Operacija pilonidalnog sinusa primenom tehnike SiLaC (Sinus Lift and Closure)

u lokalnoj anesteziji predstavlja jedan od modernih hirurških pristupa za lečenje pilonidalnih sinusa. Ova tehnika omogućava hirurgu da ukloni pilonidalni sinus i zatvori ranu uz minimalnu invazivnost i brži oporavak pacijenta. Evo kako obično izgleda ovaj postupak:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se pažljivo priprema za postupak. To uključuje pregled i evaluaciju medicinskog stanja, upoznavanje sa procedurom i potpisivanje saglasnosti za operaciju.
  2. Anestezija: Na početku operacije, pacijentu se primenjuje lokalna anestezija kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje operacije. Lokalna anestezija obično se primenjuje putem injekcija u okolini pilonidalnog sinusa i okolnog tkiva.
  3. Incizija i ekscizija: Hirurg pravi mali rez iznad pilonidalnog sinusa kako bi mu pristupio. Zatim pažljivo uklanja zaraženo tkivo i pilonidalni sinus. Tokom ovog koraka, SiLaC tehnika koristi se za dizanje tkiva oko sinusa kako bi se omogućilo bolje drenaža i smanjio rizik od ponovnog javljanja sinusne infekcije.
  4. Drenaža (opciono): U nekim slučajevima, može se postaviti drenažni kateter kako bi se omogućila kontinuirana drenaža gnoja ili tečnosti tokom perioda oporavka. SiLaC tehnika može poboljšati efikasnost drenaže.
  5. Zatvaranje rane: Nakon uklanjanja pilonidalnog sinusa, hirurg može zatvoriti ranu šavovima ili je ostaviti otvorenom, u zavisnosti od specifičnog slučaja. Otvorena rana može omogućiti bolju drenažu i brže zarastanje.
  6. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz lokalne anestezije. Oporavak nakon operacije pilonidalnog sinusa primenom SiLaC tehnike u lokalnoj anesteziji može varirati, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, praćenju eventualnih komplikacija i oporavku kod kuće.

SiLaC tehnika se često koristi kako bi se obezbedio manji postoperativni bol i brži oporavak u poređenju sa tradicionalnim hirurškim metodama za lečenje pilonidalnih sinusa. Važno je da pacijent sledi upute lekara o nezi rane i redovno se javlja na kontrolne preglede kako bi se sprečile komplikacije i osiguralo potpuno zarastanje.

Doktori

Operacija pilonidalnog sinusa (SiLaC) u lokalnoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 100.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻