New Hospital Logo
deco

Operacija krive nosne pregrade SEPTOPLASTICA

ORL

Septoplastika

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se ispravila kriva nosna pregrada, poznata kao devijacija septuma. Devijacija septuma može uzrokovati različite probleme, uključujući otežano disanje kroz nos, česte sinusne infekcije i druge simptome.

Evo kako obično izgleda postupak septoplastike:

  1. Evaluacija: Pre nego što se izvrši septoplastika, pacijent će proći kroz evaluaciju od strane otorinolaringologa (specijalista za bolesti uha, grla i nosa). Lekar će koristiti različite metode, uključujući pregled nosa i rendgenske snimke, kako bi procenio stepen devijacije septuma i potvrdio da je hirurška intervencija potrebna.
  2. Anestezija: Septoplastika se obično izvodi pod opštom anestezijom, iako ponekad može biti primenjena i lokalna anestezija u kombinaciji sa sedacijom, u zavisnosti od specifičnih okolnosti i preferencija pacijenta.
  3. Rekonstrukcija septuma: Tokom operacije, hirurg će pristupiti nosnoj pregradi kroz nozdrve ili maleni rez unutar nosa. Zatim će pažljivo ispraviti ili ukloniti deo devijacije septuma kako bi se postigla normalna anatomija nosa i poboljšala funkcija disanja. Ponekad je potrebno koristiti implantate ili šavove kako bi se podržala stabilnost nosa.
  4. Zatvaranje rane: Nakon što je septum rekonstruisan, hirurg će zatvoriti rane unutar nosa. Obično se ne prave spoljni rezovi, jer se celokupan postupak izvodi unutar nosa.
  5. Oporavak: Pacijent će se probuditi iz anestezije i biti smešten u prostoriju za oporavak. Oporavak od septoplastike može uključivati otok, bol i krvarenje tokom prvih nekoliko dana. Lekar će pružiti smernice o postoperativnoj nezi, uključujući korišćenje nosnih sprejeva, analgetika i izbegavanje određenih aktivnosti.

Oporavak nakon septoplastike može varirati od osobe do osobe, ali većina pacijenata se vraća normalnim aktivnostima nakon nekoliko dana ili nedelja. Važno je slediti upute lekara kako biste osigurali uspešan oporavak i postigli željene rezultate u pogledu poboljšanja disanja kroz nos.

Doktori

Operacija krive nosne pregrade SEPTOPLASTICA

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 139000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻