New Hospital Logo
deco

Operacija bolne prepone sa neurolizom i plastikom

Opšta hirurgija

Operacija bolne prepone sa neurolizom i plastikom

obično se izvodi kada pacijent pati od hronične preponske boli, koja može biti uzrokovana različitim faktorima, uključujući kompresiju živca, herniju prepone, povrede ili druge anatomske promene u tom području. Ovaj operativni postupak ima za cilj da olakša bol i poboljša funkcionalnost pacijenta. Evo osnovnih koraka koje takva operacija obuhvata:

  1. Anestezija: Pacijent će biti podvrgnut opštoj ili lokalnoj anesteziji, ovisno o obimu operacije i pacijentovim potrebama.
  2. Incizija: Hirurg će napraviti rez na preponskoj regiji kako bi pristupio zahvaćenom području. Veličina i položaj reza će zavisiti od specifičnih okolnosti svakog slučaja.
  3. Neuroliza: Neuroliza je postupak oslobađanja ili oslobađanja komprimiranog živca. Hirurg će pažljivo identifikovati komprimirani živac i pažljivo osloboditi pritisak na njega. To može uključivati uklanjanje obližnjih tkiva, ožiljaka ili drugih prepreka koje uzrokuju kompresiju živca.
  4. Plastika: Plastika se odnosi na oblikovanje i popravku anatomske strukture preponske regije. To može uključivati popravku ili rekonstrukciju ingvinalnog kanala ili drugih struktura u blizini.
  5. Zatvaranje incizije: Nakon što se neuroliza i plastika završe, hirurg će pažljivo zatvoriti inciziju šavovima ili heftalicama.
  6. Oporavak: Pacijent će biti prebačen na postoperativnoj odeljak radi praćenja i oporavka. Dužina boravka u bolnici može varirati, u zavisnosti od obima operacije i specifičnih potreba pacijenta.
  7. Postoperativna nega: Nakon operacije, pacijent će dobiti upute o tome kako se brinuti o operativnom području, kada se vratiti normalnim aktivnostima i redovnim posetama lekaru radi praćenja oporavka.

Operacija bolne prepone sa neurolizom i plastikom ima za cilj da olakša bol, poboljša kvalitetu života pacijenta i obnovi funkcionalnost preponske regije. Pre operacije, važno je da se pacijent konsultuje sa specijalistom i razgovara o svim aspektima operacije, uključujući rizike, prednosti i postoperativni oporavak.

Doktori

Operacija bolne prepone sa neurolizom i plastikom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 240.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻