New Hospital Logo
deco

Ograničena revizija operativne rane

Opšta hirurgija

Ograničena revizija operativne rane

takođe poznata kao revizija operativne rane sa ograničenim obimom, je medicinski postupak koji se izvodi kako bi se pregledala i eventualno tretirala operativna rana nakon prethodne hirurške procedure. Ova revizija se obično izvodi kako bi se ocenilo stanje rane, procenio napredak zarastanja i, ako je potrebno, izvršile korekcije ili dodatni tretmani. Evo kako obično izgleda ograničena revizija operativne rane:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se priprema za postupak, što može uključivati pripremu kože oko rane i, u nekim slučajevima, primenu lokalne anestezije ako je postupak bolan ili nelagodan.
  2. Otkrivanje rane: Hirurg pažljivo otkriva operativnu ranu kako bi je pregledao. Ovo se obično radi pažljivo kako bi se sprečila kontaminacija rane ili povrede okolnih tkiva.
  3. Pregled rane: Hirurg pažljivo pregleda operativnu ranu kako bi utvrdio njeno stanje. To uključuje procenu zarastanja rane, prisustvo infekcije, eventualno krvarenje, ožiljke ili druge komplikacije.
  4. Dodatni tretman (opciono): Na osnovu pregleda rane, hirurg može odlučiti da izvrši određene tretmane kako bi se rešile eventualne komplikacije. To može uključivati drenažu gnoja ili tečnosti, uklanjanje oštećenog tkiva, primenu antibiotika ili druge medicinske terapije.
  5. Zatvaranje rane: Nakon pregleda i tretmana, rana se pažljivo zatvara. To može uključivati primenu šavova, lepaka ili drugih metoda zatvaranja rane, zavisno o potrebama i stanju rane.
  6. Oporavak: Pacijent se prebacuje u prostoriju za oporavak, gde će biti praćen dok se ne probudi ako je primenjena lokalna anestezija. Oporavak nakon ograničene revizije operativne rane obično nije dug, i pacijent će dobiti upute o daljoj nezi rane i preventivi od infekcija.

Ograničena revizija operativne rane obično se izvodi kako bi se osiguralo da rana zarasta pravilno i da se spreče komplikacije. Ova procedura može biti deo rutinskog praćenja nakon hirurške intervencije ili se može izvoditi ako pacijent prijavi probleme ili komplikacije na mestu operacije. Važno je da se postupak izvodi pod kontrolisanim uslovima kako bi se obezbedila sigurnost pacijenta.

Doktori

Ograničena revizija operativne rane

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 40.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻