New Hospital Logo
deco

Multi-slajsni skener – MSCT abdomena i male karlice

Radiologija

Multi-slajsna kompjuterizovana tomografija (MSCT) abdomena i male karlice

je dijagnostička procedura koja omogućava detaljan pregled unutrašnjih organa i struktura u abdominalnom (stomaku) i pelvicnom (malom karlici) regionu. Ovaj tip skeniranja se često koristi radi identifikacije patoloških promena, dijagnoze oboljenja i praćenja stanja organa kao što su jetra, bubrezi, slezina, creva, mokraćna bešika, materica, jajnici, prostate i drugi.

Tokom MSCT pregleda abdomena i male karlice, pacijent će biti postavljen na stolu skenera i pomno pozicioniran kako bi se ciljano pregledali organi i strukture u tom regionu. Skener će zatim izvršiti brze rotacije oko tela pacijenta i prikupiti seriju snimaka. Ovi snimci omogućavaju lekarima da detaljno analiziraju anatomiju i identifikuju bilo kakve promene, kao što su tumori, infekcije, kamenje, upale ili druge patološke promene.

MSCT pregled abdomena i male karlice može se obaviti sa ili bez upotrebe kontrastnog sredstva, koje se obično primenjuje intravenozno ili oralno kako bi se bolje vizualizovali određeni organi ili krvni sudovi. Kontrastno sredstvo pomaže u identifikaciji i boljem prikazu vaskularnih struktura i patoloških promena.

Nakon što se završi MSCT pregled, radiolog će analizirati dobijene slike i pripremiti izveštaj sa nalazima. Na osnovu tih nalaza, lekar će postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman ili dalje medicinske procedure.

Važno je da se pre MSCT pregleda pažljivo konsultujete sa svojim lekarom i da sledite uputstva i smernice koje vam on pruži u vezi sa pripremom za pregled, posebno ako je potrebna primena kontrastnog sredstva ili drugih specifičnih procedura tokom pregleda.

Doktori

Multi-slajsni skener – MSCT abdomena i male karlice

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 17.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻