New Hospital Logo
deco

Mastopeksija sa elipsastim rezom

Opšta hirurgija

Mastopeksija sa elipsastim rezom

je hirurška procedura za podizanje opuštenih dojki, pri čemu se koristi elipsasti oblik incizije ili reza na koži kako bi se postigao podizanje i oblikovanje dojki. Ovaj hirurški pristup se često primenjuje kako bi se poboljšao estetski izgled dojki i vratio im mladolik izgled. Evo nekoliko ključnih informacija o mastopeksiji sa elipsastim rezom:

  1. Indikacije: Mastopeksija sa elipsastim rezom se obično razmatra kada žena ima dojke koje su izgubile tonus i opustile se, što može biti posledica starenja, trudnoće, dojenja, gubitka telesne mase ili drugih faktora. Ova procedura je idealna za žene koje žele da postignu podignute dojke i poboljšan oblik.
  2. Elipsasti rez: Ključna karakteristika ove procedure je elipsasti oblik incizije. Elipsasti rez obično uključuje inciziju oko bradavice, vertikalnu inciziju koja se proteže od bradavice prema dole i horizontalnu inciziju ispod dojke. Ovim oblikom reza hirurg može pristupiti tkivima i koži kako bi izvršio podizanje i oblikovanje dojki.
  3. Uklanjanje viška kože i tkiva: Tokom mastopeksije, hirurg će ukloniti višak kože i, ako je potrebno, višak masnog tkiva kako bi se postigao željeni oblik i podizanje dojki. Ponekad se takođe koriguje položaj bradavica i areola.
  4. Rekonstrukcija: Nakon uklanjanja viška kože i tkiva, hirurg će rekonstruisati preostali deo dojke kako bi se postigao prirodan izgled. Takođe može prilagoditi položaj bradavica i areola.
  5. Oporavak: Oporavak nakon mastopeksije sa elipsastim rezom može varirati, ali obično uključuje nošenje posebnog grudnjaka za potporu, ograničene fizičke aktivnosti u početnim nedeljama nakon operacije i pažljivo praćenje postoperativnih uputstava. Otoci i modrice su uobičajeni u početnim danima nakon operacije, ali će postepeno nestati tokom vremena.
  6. Komplikacije: Kao i kod svih hirurških procedura, mastopeksija sa elipsastim rezom nosi rizik od određenih komplikacija, uključujući infekcije, krvarenje, ožiljke i promene osetljivosti bradavica. Lekar će detaljno razgovarati sa pacijentom o mogućim rizicima i komplikacijama pre nego što se izvede procedura.

Mastopeksija sa elipsastim rezom može pružiti zadovoljavajuće rezultate u podizanju i oblikovanju opuštenih dojki. Važno je konsultovati se sa iskusnim plastičnim hirurgom kako biste razgovarali o svojim ciljevima i mogućnostima za poboljšanje izgleda dojki.

Doktori

Mastopeksija sa elipsastim rezom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 262.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻