New Hospital Logo
deco

Mala hirurška intervencija u opštoj anesteziji + covid test

Opšta hirurgija

Mala hirurška intervencija u opštoj anesteziji

podrazumeva medicinski postupak u kojem pacijentu daju opštu anesteziju kako bi se izvela hirurška procedura. Za razliku od lokalne anestezije, gde pacijent ostaje budan i svestan samo se tretirana oblast anestezira, opšta anestezija uspavljuje pacijenta i obezbeđuje potpunu bezbolnost i odsustvo svesti tokom celog zahvata. Ova vrsta anestezije se obično primenjuje za veće ili složenije hirurške intervencije, ali u retkim slučajevima može biti potrebna i za manje procedure iz medicinskih razloga.

Tokom hirurške intervencije u opštoj anesteziji, pacijent ne oseća bol ili nelagodnost i neće imati svest o samoj proceduri. Anesteziolog će pratiti vitalne znakove pacijenta tokom cele operacije kako bi osigurao da su parametri poput krvnog pritiska, pulsa, i nivoa kiseonika u krvi stabilni.

Primena opšte anestezije za male hirurške intervencije može biti potrebna iz različitih razloga, uključujući:

  1. Nervozu ili strah: Pacijenti sa jakim strahom od hirurških procedura ili medicinskih intervencija mogu dobiti opštu anesteziju kako bi se izbegao stres tokom procedure.
  2. Neophodnost potpune bezbolnosti: Za određene male hirurške zahvate, pacijenti se mogu odlučiti za opštu anesteziju kako bi se potpuno isključio osećaj bola.
  3. Kooperativnost pacijenta: U nekim slučajevima, pacijentima koji nisu u stanju da budu potpuno svesni tokom procedure može se dati opšta anestezija kako bi se postigao adekvatan nivo kontrole nad pacijentom tokom zahvata.

Važno je napomenuti da primena opšte anestezije nosi sa sobom određene rizike i zahteva precizno praćenje i kontrolu od strane stručnog medicinskog tima. Odluka o primeni opšte anestezije obično se donosi na osnovu individualnih potreba pacijenta i procene medicinskog osoblja.

Doktori

Mala hirurška intervencija u opštoj anesteziji + covid test

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 26.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻