New Hospital Logo
deco

Laringomikroskopija LMS

ORL

Laringomikroskopija (LMS)

je medicinski postupak koji se koristi za detaljno ispitivanje i vizualizaciju unutrašnjosti grla, posebno grkljana ili larinksa. Ovaj postupak se obično izvodi pomoću posebnog medicinskog instrumenta poznatog kao laringomikroskop, koji omogućava lekaru da pregleda larinks i susedna tkiva.

Evo kako obično izgleda postupak laringomikroskopije (LMS):

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti obavešten o postupku i potencijalnim rizicima. U nekim slučajevima, može se tražiti od pacijenta da se suzdrži od jela ili pića nekoliko sati pre postupka kako bi se obezbedila jasna vidljivost i smanjila mogućnost povraćanja tokom pregleda.
  2. Anestezija: Pre postupka, može se primeniti lokalna anestezija kako bi se umanjila nelagodnost i sprečio refleks kašlja tokom pregleda. Anestetik se obično primenjuje na površinu grla ili ždrela.
  3. Uvođenje laringomikroskopa: Laringomikroskop je medicinski instrument koji se sastoji od osvetljene sonde ili vlakna i optičkog sistema koji omogućava lekaru da jasno vidi unutrašnjost grla. Laringomikroskop se pažljivo uvodi kroz usta pacijenta i postavlja se tako da se larinks može vizualizovati.
  4. Vizualizacija i pregled: Lekar će koristiti laringomikroskop kako bi pažljivo pregledao unutrašnjost grla, uključujući vokalne žice, epiglotis, i druge strukture. Ovo omogućava lekaru da identifikuje bilo kakve promene, abnormalnosti ili bolesti koje mogu uticati na funkciju larinksa i glasnice.
  5. Dokumentacija i dijagnoza: Tokom pregleda, lekar može uzeti slike ili video snimke za dokumentaciju ili dalju analizu. Na osnovu vizuelnih informacija, lekar može postaviti preliminarnu dijagnozu ili, ako je potrebno, odlučiti se za dalje testove ili tretmane.

Laringomikroskopija se često koristi u dijagnostici različitih stanja i oboljenja grkljana, uključujući benigni ili maligni tumori, upalne promene, polipe, ili promene u vokalnim žicama. Ovaj postupak može pomoći u postavljanju tačne dijagnoze i planiranju odgovarajućeg tretmana. Važno je napomenuti da je LMS siguran i minimizira nelagodnost pacijenta uz primenu lokalne anestezije.

Doktori

Laringomikroskopija LMS

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 94000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻