New Hospital Logo
deco

Laparoskopska holecistektomija sa LL anastomozom

Opšta hirurgija

Laparoskopska holecistektomija sa LL anastomozom

se odnosi na hiruršku proceduru koja uključuje uklanjanje žučne kese laparoskopskim putem i izradu LL (Laparoscopic Lateral) anastomoze. Ovaj postupak se primenjuje kod pacijenata koji imaju problem sa žučnom kesom i istovremeno zahtevaju rekonstrukciju žučnih puteva, obično zbog prisustva problema u zajedničkom žučnom kanalu ili drugih patologija žučnih puteva.

Evo kako ovaj postupak obično izgleda:

  1. Priprema: Pacijent se priprema za operaciju na isti način kao i za standardnu laparoskopsku holecistektomiju. To uključuje post operacioni post i druge pripremne korake.
  2. Anestezija: Pacijent se stavlja pod opštu anesteziju kako bi bio bezbolan tokom operacije.
  3. Laparoskopski pristup: Hirurg pristupa žučnoj kesi putem nekoliko manjih incizija na trbušnom zidu. Kroz jednu od incizija uvodi se laparoskopska kamera kako bi se pratila procedura na ekranu.
  4. Uklanjanje žučne kese: Hirurg koristi laparoskopske instrumente za pažljivo odvajanje žučne kese od okolnih tkiva i krvnih sudova. Nakon toga, žučna kesa se uklanja iz tela kroz jednu od incizija.
  5. Rekonstrukcija žučnih puteva (LL anastomoza): Nakon što je žučna kesa uklonjena, hirurg će se posvetiti rekonstrukciji žučnih puteva. LL anastomoza podrazumeva spajanje žučnih puteva na poseban način kako bi se obezbedio normalan protok žuči. Ovo se obično izvodi ako postoje problemi u žučnim putevima, kao što su kamenci ili suženja, koji bi mogli ometati protok žuči.
  6. Zatvaranje incizija: Nakon završetka postupka, hirurg pažljivo zatvara incizije na trbušnom zidu.
  7. Oporavak: Pacijent će biti premešten u postoperativnu sobu radi oporavka pod nadzorom medicinskog osoblja. Oporavak nakon laparoskopske holecistektomije sa LL anastomozom može potrajati nekoliko dana.

Ova procedura omogućava istovremeno rešavanje problema sa žučnom kesom i rekonstrukciju žučnih puteva. Odluka o izvođenju LL anastomoze se donosi na osnovu specifičnih potreba svakog pacijenta i prisustva problema u žučnim putevima. Važno je da se konsultujete sa svojim hirurgom kako biste razgovarali o ovom postupku i dobili detaljne informacije u vezi sa svojim stanjem.

Doktori

Laparoskopska holecistektomija sa LL anastomozom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 200.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻