New Hospital Logo
deco

Laparkoskopska operacija ventralne postoperativne kile

Opšta hirurgija

Laparoskopska operacija ventralne postoperativne kile

takođe poznata kao minimalno invazivna laparoskopska hernioplastika, je hirurški postupak koji se koristi za reparaciju ventralne kile uz minimalno oštećenje okolnih tkiva. Ovaj postupak ima niz prednosti u poređenju sa tradicionalnom otvorenom hirurgijom, uključujući manji rez, brži oporavak i smanjenje postoperativnih bolova. Evo opšteg pregleda laparoskopske operacije ventralne postoperativne kile:

  1. Priprema pacijenta: Pre operacije, pacijent će biti podvrgnut pregledu i evaluaciji kako bi se utvrdilo da li je kandidat za laparoskopsku proceduru. Pacijent će dobiti upute o tome kako da se pripremi za operaciju, uključujući smernice o ishrani, unosu tečnosti i vremenu poslednjeg obroka pre operacije.
  2. Anestezija: Na početku operacije, pacijentu će se primeniti opšta anestezija kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje operacije. Pacijent će biti potpuno bez svesti tokom postupka.
  3. Pristup kili: Hirurg će napraviti nekoliko malih rezova (incizija) u prednjem trbušnom zidu, obično duž srednje linije abdomena. Kroz ove male incizije, laparoskopski instrumenti i kamera će se umetnuti kako bi se pristupilo hernijalnom prstenu i kili.
  4. Redukcija kile: Sadržaj kile (obično trbušni organi) pažljivo se vraća u trbušnu šupljinu. Ovo se naziva „redukcijom kile.“
  5. Reparacija kile: Za reparaciju ventralne kile, hirurg će koristiti mrežasti implantat (mesh). Mesh se postavlja preko hernijalnog prstena i pričvršćuje za okolno tkivo kako bi ojačao trbušni zid i sprečio ponovno izbočenje kile.
  6. Zatvaranje incizija: Nakon završetka operacije, hirurg će pažljivo zatvoriti male incizije šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja kože.
  7. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz anestezije. Oporavak nakon laparoskopske operacije obično je brži i manje bolan u poređenju sa otvorenom hirurgijom. Pacijent će dobiti upute o nezi rane, fizičkim aktivnostima i ograničenjima tokom perioda oporavka.

Laparoskopska operacija ventralne postoperativne kile je sve popularnija opcija zbog svojih prednosti u pogledu manjih ožiljaka i bržeg oporavka. Važno je da pacijent sledi upute lekara i vodi računa o postoperativnoj nezi kako bi se osigurao što bolji ishod operacije.

Doktori

Laparkoskopska operacija ventralne postoperativne kile

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 500.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻