New Hospital Logo
deco

Kućna aplikacija infuzije

Opšta medicina

Kućna aplikacija infuzije

od strane medicinskog osoblja je usluga koja omogućava pacijentima da primaju intravenske infuzije kod kuće, pod nadzorom obučenog medicinskog osoblja. Ova usluga je posebno korisna za pacijente sa hroničnim bolestima, stanjima koja zahtevaju redovne infuzije, ili za one koji žele primati terapiju u udobnosti svog doma.

Evo kako obično funkcioniše kućna aplikacija infuzije:

  1. Pregled i procena: Pre nego što se pacijentu pruži kućna aplikacija infuzije, obavlja se pregled i procena od strane medicinskog osoblja. Tokom ovog koraka, određuje se vrsta infuzije, doza leka i učestalost primene.
  2. Priprema: Medicinsko osoblje priprema sve potrebne materijale i lekove za infuziju, uključujući intravensku iglu, tečnost i bocu sa lekom.
  3. Postavljanje intravenske linije: Medicinsko osoblje postavlja intravensku liniju na ruci ili nadlaktici pacijenta kako bi omogućilo unošenje tečnosti ili leka u krvotok.
  4. Kontrolisana primena: Infuzija se primenjuje pažljivo i pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja. Pacijent obično leži ili sedi tokom ovog procesa.
  5. Pracenje i nega: Tokom infuzije, medicinsko osoblje prati pacijenta kako bi se osigurala bezbedna i efikasna primena terapije. U slučaju bilo kakvih neželjenih efekata ili problema, osoblje je tu da reaguje.
  6. Završetak infuzije: Nakon završetka infuzije, medicinsko osoblje uklanja intravensku liniju i osigurava da je pacijent dobro.

Kućna aplikacija infuzije je korisna jer omogućava pacijentima da primaju terapiju bez potrebe za redovnim putovanjem do bolnice ili klinike. To je posebno važno za pacijente sa hroničnim bolestima, kao što su reumatoidni artritis, hemofilija, ili pacijente koji se oporavljaju od hirurških zahvata. Ova usluga je obično dostupna kroz dogovor sa lokalnim zdravstvenim ustanovama ili kućnom zdravstvenom negom.

Doktori

Kućna aplikacija infuzije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 3000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻