New Hospital Logo
deco

Korektivna osteotomija oko kolena bez implantata

Ortopedija

Korektivna osteotomija oko kolena

je hirurški postupak kojim se vrši ispravka položaja kostiju oko kolena radi korekcije deformiteta. Ova procedura se obično primenjuje kako bi se popravili deformiteti kao što su osteoartritis kolena, genetski uslovljeni deformiteti, varus (X-oblik) ili valgus (O-oblik) deformiteti kolena.

Osteotomija oko kolena bez implantata podrazumeva da se kosti iseku i ponovo pozicioniraju, ali se ne koriste dodatni implantati kao vijci, ploče ili metalne konstrukcije za fiksaciju. Umesto toga, kosti se drže zajedno tokom procesa zarastanja kako bi se postigao pravilan položaj.

Evo osnovnih koraka u postupku korektivne osteotomije oko kolena bez implantata:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se priprema za operaciju, uključujući pregled anamneze, fizički pregled i laboratorijske testove. Anesteziolog procenjuje i odabira vrstu anestezije.
  2. Incizija: Hirurg pravi inciziju na odgovarajućem mestu oko kolena kako bi imao pristup kostima.
  3. Osteotomija: Hirurg pažljivo seče kosti na tačkama gde treba izvršiti ispravku deformiteta.
  4. Korekcija položaja: Nakon sečenja kostiju, hirurg vrši korekciju položaja kostiju kako bi se postigao željeni rezultat.
  5. Zatvaranje rane: Nakon završetka operacije, incizija se pažljivo zatvara šavovima ili drugim tehnikama zatvaranja rane.
  6. Rehabilitacija: Nakon operacije, pacijent će proći kroz proces rehabilitacije, uključujući fizioterapiju. To je važan deo oporavka kako bi se postigla puna funkcionalnost kolena.

Korektivna osteotomija oko kolena bez implantata može biti efikasan način za ispravku deformiteta i poboljšanje funkcionalnosti kolena. Odluka o vrsti operacije i tehnikama koje se koriste zavisiće od specifičnih potreba i stanja svakog pacijenta, a stručni ortopedski hirurg će napraviti plan lečenja koji najbolje odgovara pojedinačnom slučaju.

Doktori

Korektivna osteotomija oko kolena bez implantata

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻