New Hospital Logo
deco

Kontrolni pregled vaskularnog hirurga

Vaskularna hirurgija

Kontrolni pregled vaskularnog hirurga

je redovni medicinski pregled koji se obavlja radi praćenja pacijenata sa vaskularnim problemima nakon prethodnih dijagnoza, terapije ili hirurških intervencija. Ovaj pregled ima za cilj da se osigura da pacijent nastavi da ima odgovarajuću brigu o svom vaskularnom zdravlju i da se pravilno prate bilo kakve promene ili komplikacije. Evo šta možete očekivati tokom kontrolnog pregleda vaskularnog hirurga:

  1. Anamneza: Na početku pregleda, specijalist će postaviti pitanja o vašoj medicinskoj istoriji, uključujući prethodne vaskularne probleme, operacije, trenutne simptome i eventualne promene u vašem zdravstvenom stanju od poslednjeg pregleda.
  2. Fizički pregled: Vaskularni hirurg će obaviti fizički pregled kako bi procenio opšte zdravstveno stanje i stanje vaših krvnih sudova. Ovo može uključivati proveru pulsa, pregled proširenih vena, ocenu edema (otoka), palpaciju arterija i vena, i proveru temperature ekstremiteta.
  3. Ultrazvučni pregled (opciono): U zavisnosti od vašeg stanja i potreba, specijalist može naručiti ultrazvučni pregled kako bi detaljno analizirao protok krvi u arterijama i venama. Ovo je posebno korisno za praćenje stanja vaskularnog sistema i identifikaciju eventualnih promena ili komplikacija.
  4. Dijagnoza i plan lečenja: Na osnovu pregleda i analize, specijalist će ponovno postaviti dijagnozu i razmotriti eventualne promene u planu lečenja. To može uključivati prilagođavanje terapije lekovima, planiranje endovaskularnih procedura ili razmatranje eventualne potrebe za ponovnom vaskularnom hirurgijom.
  5. Konsultacija i saveti: Specijalist će pružiti informacije o vašem zdravstvenom stanju, izmenama u terapiji i potrebama za daljim praćenjem. Takođe ćete imati priliku postaviti pitanja i razgovarati o svim aspektima vašeg vaskularnog zdravlja.

Kontrolni pregled vaskularnog hirurga je ključan za pacijente sa vaskularnim problemima kako bi se osiguralo da se pravilno brinu o svom zdravlju i da se blagovremeno identifikuju bilo kakve promene ili komplikacije. Redovni pregledi pomažu u održavanju optimalnog vaskularnog zdravlja i sprečavaju potencijalne probleme.

Doktori

Kontrolni pregled vaskularnog hirurga

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻