New Hospital Logo
deco

Kontrolni pregled specijaliste urologa sa ultrazvucnim pregledom

Urologija

Kontrolni pregled kod specijaliste urologa sa ultrazvučnim pregledom

je važan korak u praćenju zdravlja urogenitalnog sistema, posebno ako ste već imali određene zdravstvene probleme ili ste podvrgnuti ranijem lečenju. Evo šta možete očekivati tokom ovakvog pregleda:

  1. Priprema: Obično nema posebne pripreme za kontrolni pregled sa ultrazvukom, ali možda ćete dobiti smernice od svog lekara. Moglo bi biti korisno da donesete sve relevantne medicinske informacije, kao i rezultate prethodnih pregleda ili terapije.
  2. Razgovor sa lekarom: Prvo ćete razgovarati sa specijalistom urologom o svojim simptomima, zdravstvenom stanju i eventualnim promenama koje ste primetili od poslednjeg pregleda. Ovo je prilika da podelite sve zabrinutosti ili pitanja sa svojim lekarom.
  3. Ultrazvučni pregled: Nakon razgovora, sledi ultrazvučni pregled. Gel će se naneti na kožu na mestu pregleda, a lekar ili tehničar će koristiti ultrazvučni aparat da pregleda unutrašnje organe i strukture urogenitalnog sistema.
  4. Pregled organa: Lekar će pažljivo analizirati slike dobijene tokom ultrazvuka kako bi procenio stanje organa, uključujući bubrege, mokraćnu bešiku, prostatu (kod muškaraca), uretre i druge delove sistema. Fokus će biti na identifikaciji bilo kakvih promena ili problema.
  5. Rezultati i plan: Na osnovu ultrazvučnih slika i razgovora sa vama, lekar će pružiti procenu vašeg zdravstvenog stanja. Ako se pronađu bilo kakve promene ili problema, lekar će vam predložiti plan lečenja ili dalje korake koji su potrebni.

Kontrolni pregledi sa ultrazvukom pomažu u praćenju evolucije bolesti, praćenju efikasnosti terapije i identifikaciji novih problema. Vaš lekar će vam pružiti sve potrebne informacije o rezultatima pregleda i bilo kakvim promenama u planu lečenja, ako su potrebne.

Doktori

Kontrolni pregled specijaliste urologa sa ultrazvucnim pregledom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻