New Hospital Logo
deco

Komplikovana histerektomija sa prednjom i zadnjom plastikom i ligamentopeksijom

Ginekološke operacije

Hirurški postupak koji uključuje histerektomiju (uklanjanje materice) zajedno sa prednjom i zadnjom plastikom i ligamentopeksijom

je složen i može se izvesti iz različitih razloga. Ova procedura obuhvata nekoliko komponenata, a prednja i zadnja plastika često se izvode za popravku i rekonstrukciju anatomskih struktura u abdomenu, uključujući podršku mokraćnoj bešici i drugim organima, dok se ligamentopeksija obavlja kako bi se ojačala podrška materici i drugim organima.

Evo osnovnih koraka u postupku komplikovane histerektomije sa prednjom i zadnjom plastikom i ligamentopeksijom:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijentkinja će biti podvrgnuta osnovnim pregledima, analizama i dijagnostičkim testovima kako bi se postavila dijagnoza i procenila potreba za histerektomijom i rekonstrukcijom abdomena.
  2. Anestezija: Pacijentkinja će biti podvrgnuta opštoj anesteziji kako bi bila bezbolna i nesvesna tokom operacije.
  3. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju na trbušnom zidu, obično duž linije kose, kako bi pristupio trbušnoj šupljini.
  4. Pristup reproduktivnim organima: Nakon otvaranja trbušne šupljine, hirurg će pažljivo odvojiti matericu od okolnih struktura, uključujući ligamente, krvne sudove i vezivno tkivo.
  5. Histerektomija: Materica će biti odvojena od vezivnog tkiva i krvnih sudova koji je podržavaju, a zatim uklonjena. Ova procedura može uključivati različite tehnike za delikatno odstranjivanje materice.
  6. Prednja i zadnja plastika: Ovi dodatni koraci obuhvataju rekonstrukciju ili popravku anatomskih struktura u abdomenu, uključujući podršku mokraćnoj bešici i drugim organima.
  7. Ligamentopeksija: Ojačavanje ligamenata i vezivnog tkiva u abdomenu kako bi se obezbedila podrška materici i drugim organima.
  8. Kontrola krvarenja: Tokom postupka, hirurg će pažljivo kontrolisati krvarenje iz krvnih sudova kako bi se osigurala minimalna postoperativna komplikacija.
  9. Zatvaranje rane: Nakon završetka postupka, incizija na trbušnom zidu će biti pažljivo zatvorena šavovima.
  10. Oporavak: Oporavak od ovog složenog hirurškog postupka obično traje nekoliko nedelja. Pacijentkinja će morati slediti upute lekara o postoperativnoj nezi, uključujući održavanje higijene, izbegavanje teških fizičkih napora i seksualnih odnosa tokom određenog perioda oporavka.

Odluka o izvođenju ove komplikovane procedure treba da bude rezultat pažljivog razgovora između pacijentkinje i lekara, uzimajući u obzir specifične okolnosti i potrebe pacijentkinje.

Doktori

Komplikovana histerektomija sa prednjom i zadnjom plastikom i ligamentopeksijom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 425.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻