New Hospital Logo
deco

Komplikovana abdominalna histerektomija

Ginekološke operacije

Komplikovana abdominalna histerektomija

se odnosi na situaciju u kojoj se tokom hirurškog postupka javljaju neplanirane ili složene komplikacije. Ova vrsta histerktomije može biti složenija od standardne abdominalne histerektomije i obično zahteva dodatne napore i veštine hirurga kako bi se rešile komplikacije i postigao uspešan ishod.

Komplikacije koje se mogu javiti tokom abdominalne histerektomije uključuju:

  1. Krvarenje: Neočekivano jako krvarenje tokom operacije zahteva brzu kontrolu i može dovesti do produžetka postupka.
  2. Oštećenje okolnih organa: Hirurg može neočekivano oštetiti susedne organe, kao što su creva, mokraćna bešika ili krvni sudovi, što zahteva dodatne intervencije.
  3. Infekcija: Infekcija operativne rane ili unutrašnjosti trbuha može se javiti nakon hirurškog postupka i zahteva odgovarajuće lečenje.
  4. Problemi sa anestezijom: Reakcije na anesteziju, kao što su alergijske reakcije ili problemi sa disanjem, mogu predstavljati ozbiljne komplikacije.
  5. Teška postoperativna bol: Kontrola boli nakon operacije može biti složena, a neki pacijenti mogu doživeti intenzivnu postoperativnu bol.
  6. Ileus: Ileus je poremećaj crevnog motiliteta koji može usporiti ili zaustaviti normalnu funkciju creva nakon operacije.
  7. Komplikacije vezane za anesteziju: Problemi sa anestezijom, kao što su mučnina, povraćanje ili osećaj omamljenosti, mogu se javiti nakon operacije.
  8. Sepsa: Teška infekcija koja može da se razvije nakon hirurškog postupka i zahteva hitno lečenje.

Hirurzi i medicinsko osoblje su obučeni da prepoznaju i rešavaju komplikacije tokom operacija. Komplikovane abdominalne histerektomije zahtevaju dodatne veštine i brzu reakciju kako bi se postigao što bezbedniji ishod za pacijentkinju. Važno je da se pacijentkinja pre operacije detaljno informiše o rizicima i potencijalnim komplikacijama kako bi donela obavešten izbor i znala šta može da očekuje tokom i nakon postupka.

ginekologija usluge new hospital

Doktori

Komplikovana abdominalna histerektomija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 390000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻