New Hospital Logo
deco

Interna uretrotomija sa laserom

Uretra

Interna uretrotomija sa laserom

je hirurški postupak koji se koristi za lečenje suženja uretre (mokraćne cevi) kod muškaraca, ali umesto tradicionalnih hirurških instrumenata kao što su skalpeli, ovaj postupak koristi laser za proširenje suženog dela uretre. Ovaj metod se obično primenjuje kada suženje uretre uzrokuje otežano mokrenje ili druge probleme s urinarnim traktom.

Evo kako obično izgleda interna uretrotomija sa laserom:

Priprema: Pacijent će biti podvrgnut anesteziji, obično spinalnoj ili opštoj, kako bi se osigurala bezbolnost i nepokretnost tokom procedure.

Uvođenje uretreoskopa: Hirurg će umetnuti uretreoskop kroz uretru (mokraćnu cev) pacijenta kako bi se vizualizirala unutrašnjost uretre i identifikovalo suženje.

Korišćenje lasera: Umesto tradicionalnih instrumenata, hirurg koristi laser kako bi pažljivo proširio suženje uretre. Laser emituje visokoenergetsku svetlost koja se koristi za uklanjanje ili isparavanje tkiva koje uzrokuje suženje.

Kontrolisano proširenje: Laserska uretrotomija omogućava precizno kontrolisano proširenje suženog dela uretre, bez potrebe za skalpelom. Ovo smanjuje rizik od oštećenja okolnog tkiva i krvarenja.

Oporavak: Nakon postupka, pacijent će možda imati kateter u uretri kako bi se omogućilo pravilno odvajanje urina tokom perioda oporavka. Oporavak obično traje nekoliko dana do nedelja, zavisno o obimu operacije i individualnim faktorima.

Prednosti interna uretrotomije sa laserom uključuju preciznost i kontrolu, manje krvarenje, manje oštećenja okolnog tkiva, kao i brži oporavak u poređenju s tradicionalnim hirurškim metodama. Međutim, kao i kod svakog hirurškog postupka, postoje rizici i moguće komplikacije, uključujući infekciju i recidiv suženja uretre.

Odluka o tome da li će se primeniti interna uretrotomija sa laserom ili neki drugi metod lečenja suženja uretre zavisi od pojedinačnih faktora, kao što su veličina i položaj suženja, zdravstveno stanje pacijenta i iskustvo urologa koji izvodi proceduru. Lekar će pružiti informacije i preporuke pacijentu kako bi se donela najbolja odluka za njegovo zdravlje.

Doktori

Interna uretrotomija sa laserom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 160.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻