New Hospital Logo
deco

Inhalatorna terapija

Opšta medicina

Inhalatorna terapija

u bolnici se primenjuje kako bi se pružila hitna i specijalizovana nega pacijentima sa ozbiljnim respiratornim problemima ili drugim medicinskim stanjima. Ova terapija se često koristi za lečenje bolesti kao što su teška astma, hronična opstruktivna bolest pluća (HOBP), akutna hronična bolest srca, plućna embolija, pneumonija i druge respiratorne bolesti. Inhalatorna terapija u bolnici može uključivati primenu različitih vrsta inhalatora i lekova, uključujući bronhodilatatore, kortikosteroide, antikoagulanse i druge terapijske agense.

Evo nekoliko ključnih aspekata inhalatorne terapije u bolnici:

  1. Evaluacija i dijagnoza: Pre primene inhalatorne terapije, medicinsko osoblje vrši detaljnu evaluaciju pacijenta kako bi postavilo dijagnozu i odredilo najbolji pristup lečenju.
  2. Pravilna primena: Medicinsko osoblje obučava pacijenta kako pravilno koristiti inhalatore i druge medicinske uređaje. Ovo je važno kako bi se osigurala pravilna primena terapije.
  3. Kontinuirano praćenje: Pacijenti koji primaju inhalatornu terapiju u bolnici su pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja. Prate se vitalni znakovi, učinak terapije i bilo kakve promene u stanju pacijenta.
  4. Prilagođavanje terapije: Terapija se može prilagoditi prema potrebi, uključujući promene u vrsti lekova, doziranju i načinu primene.
  5. Hitan odgovor: Bolnice su opremljene za hitan odgovor u slučaju da se stanje pacijenta pogorša. To može uključivati primenu dodatnih terapija, kao što su mehanička ventilacija ili druge intervencije.
  6. Saradnja sa drugim terapijama: Inhalatorna terapija često radi u kombinaciji sa drugim oblicima lečenja, kao što su intravenska terapija, fizioterapija ili hirurške intervencije.

Inhalatorna terapija u bolnici je ključna za lečenje ozbiljnih respiratornih bolesti i smanjenje rizika od komplikacija. Ona omogućava brzu isporuku lekova u pluća i disajne puteve, što pomaže pacijentima da dišu lakše i smanjuje simptome respiratornih bolesti. Ova terapija se obično primenjuje pod nadzorom medicinskog osoblja kako bi se obezbedila pravilna primena i brza reakcija u slučaju hitnih situacija.

Doktori

Inhalatorna terapija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻