New Hospital Logo
deco

Hirurgija stopala obostrani čukalj sa Herbertima

Ortopedija

Hirurgija stopala za korekciju čukljeva

poznata kao hirurgija Hallux Valgus (čukalj), može uključivati različite tehnikama i komponente, uključujući Herbertove vijke. Herbertovi vijci su ortopedski implantati koji se koriste za fiksaciju kostiju tokom operacije za korekciju čukljeva.

Hirurški postupak za obostrane čukljeve sa Herbertovim vijcima obično uključuje sljedeće korake:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se priprema za operaciju, uključujući pregled i dijagnostičke testove kako bi se potvrdila dijagnoza i identifikovala ozbiljnost problema.
  2. Anestezija: Pacijent će biti pod opštom ili lokalnom anestezijom tokom operacije, u zavisnosti od složenosti slučaja i preferencija hirurga.
  3. Incizija: Hirurg pravi inciziju duž strane stopala, obično na unutarnjoj strani, kako bi pristupio kostima koje treba korigovati.
  4. Osvrt na čukalj: Hirurg pažljivo uklanja izbočeni deo kosti (čukalj) na bazi palca.
  5. Osteotomija: Kost palca se može prilagoditi i preformirati kako bi se ispravila njena deformacija. Herbertovi vijci se koriste za fiksaciju kosti u novom položaju.
  6. Rekonstrukcija mekog tkiva: Pored korekcije kostiju, meka tkiva, kao što su tetive, ligamenti i koža, mogu se prilagoditi i rekonstruisati kako bi se postigao optimalan izgled i funkcionalnost stopala.
  7. Zatvaranje rane: Nakon što su kosti i meka tkiva pravilno postavljeni, hirurg pažljivo zatvara inciziju šavovima.
  8. Postoperativni tretman: Nakon operacije, pacijent će nositi posebne cipele ili gipsane ortoze kako bi se obezbedila podrška i zaštita tokom perioda ozdravljenja.

Hirurgija čukljeva sa Herbertovim vijcima ima za cilj ispraviti deformaciju stopala i smanjiti bol i nelagodnost povezane sa čukljem. Važno je da pacijent sarađuje sa fizioterapeutom i sledi postoperativne smernice kako bi se postigao najbolji rezultat i ubrzao proces oporavka.

Doktori

Hirurgija stopala obostrani čukalj sa Herbertima

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻