New Hospital Logo
deco

Hirurgija stopala (Morton, Freiberg, hallux rigidus-heilektomija)

Ortopedija

Hirurgija stopala

za korekciju različitih stanja, kao što su Mortonova neuroma, Freibergova bolest ili hallux rigidus, može uključivati različite postupke. Evo nekoliko primera hirurških procedura koje se primenjuju u ovim slučajevima:

  1. Mortonova neuroma: Ova hirurška procedura se koristi za uklanjanje neurome, što je benigni tumor nerava između metatarzalnih kostiju stopala. Hirurg pravi malu inciziju i uklanja neuromu, a zatim šava ranu.
  2. Freibergova bolest: U slučaju Freibergove bolesti, hirurgija se može koristiti za korekciju deformacije metatarzalne kosti koja uzrokuje bol i nelagodnost. Postupak obično uključuje pravljenje incizije, prilagođavanje ili skraćivanje metatarzalne kosti i postavljanje osteosinteze (vijaka ili ploče) za stabilizaciju kosti.
  3. Hallux rigidus: Hallux rigidus je stanje u kojem je prvi palac zgloba stopala ograničen u pokretljivosti i uzrokuje bol. Hirurške opcije uključuju arthrodesis (fuziju zgloba), cheilectomy (uklanjanje koštanog izraštaja), osteotomiju (preoblikovanje kosti) ili u nekim slučajevima totalnu protezu palca.

Hirurški postupci se pažljivo planiraju i prilagođavaju individualnim potrebama pacijenta i ozbiljnosti problema. Važno je konsultovati se sa ortopedskim hirurgom ili hirurgom stopala i detaljno razgovarati o opcijama lečenja i očekivanjima od operacije pre nego što se odlučite za hirurški zahvat. Takođe, važno je slediti postoperativne smernice kako biste postigli najbolje rezultate i brz oporavak.

Doktori

Hirurgija stopala (Morton, Freiberg, hallux rigidus-heilektomija)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 120.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻