New Hospital Logo
deco

Hirurgija stopala jednostrani čukalj sa Herbertima

Ortopedija

Hirurgija stopala za korekciju jednostranog čuklja sa Herbertovim vijcima

slična je operaciji za obostrane čukljeve, ali se primenjuje na jednom stopalu. Ovaj hirurški postupak ima za cilj ispraviti deformaciju stopala, poboljšati funkcionalnost i smanjiti bol i nelagodnost. Evo osnovnih koraka ovog postupka:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se priprema za operaciju, što uključuje pregled i dijagnostičke testove kako bi se utvrdila dijagnoza i identifikovala ozbiljnost problema.
  2. Anestezija: Pacijent će biti pod opštom ili lokalnom anestezijom tokom operacije, u zavisnosti od složenosti slučaja i preferencija hirurga.
  3. Incizija: Hirurg pravi inciziju duž strane stopala, obično na unutarnjoj strani, kako bi pristupio kostima koje treba korigovati.
  4. Osvrt na čukalj: Hirurg pažljivo uklanja izbočeni deo kosti (čukalj) na bazi palca.
  5. Osteotomija: Kost palca se prilagođava i preformira kako bi se ispravila deformacija. Herbertovi vijci se koriste za fiksaciju kosti u novom položaju.
  6. Rekonstrukcija mekog tkiva: Pored korekcije kostiju, meka tkiva, kao što su tetive, ligamenti i koža, mogu se prilagoditi i rekonstruisati kako bi se postigao optimalan izgled i funkcionalnost stopala.
  7. Zatvaranje rane: Nakon što su kosti i meka tkiva pravilno postavljeni, hirurg pažljivo zatvara inciziju šavovima.
  8. Postoperativni tretman: Nakon operacije, pacijent će nositi posebne cipele ili gipsane ortoze kako bi se obezbedila podrška i zaštita tokom perioda ozdravljenja.

Hirurgija čuklja sa Herbertovim vijcima ima za cilj ispraviti deformaciju stopala, poboljšati funkcionalnost i ublažiti bol. Važno je da pacijent sledi postoperativne smernice i saradnja sa fizioterapeutom kako bi se postigao najbolji mogući rezultat i ubrzao proces ozdravljenja na operisanoj nozi.

Doktori

Hirurgija stopala jednostrani čukalj sa Herbertima

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 240.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻