New Hospital Logo
deco

Hernioplastika prednjeg trbušnog zida sa abdominoplastikom

Opšta hirurgija

Hernioplastika prednjeg trbušnog zida sa abdominoplastikom

je hirurški postupak koji kombinuje korekciju trbušne kile (hernije prednjeg trbušnog zida) sa abdominoplastikom, čime se postiže estetska i funkcionalna obnova trbušne regije.

Evo osnovnih koraka ovog kombinovanog postupka:

  1. Anestezija: Pacijent će biti podvrgnut opštoj anesteziji kako bi se obezbedila potpuna bezbolnost i opuštanje tokom procedure.
  2. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju (rez) u trbušnoj regiji. Dužina incizije će varirati u zavisnosti od obima hernije i obima abdominoplastike.
  3. Uklanjanje hernijalne kese: Hirurg će identifikovati i pažljivo ukloniti hernijalnu kesu, koja predstavlja protruziju unutrašnjih organa kroz slabu tačku ili otvor u prednjem trbušnom zidu. Ova hernija će biti popravljena i ojačana šavovima ili upotrebom specijalnih mrežica kako bi se sprečio ponovni nastanak hernije.
  4. Rekonstrukcija trbušnih mišića: Ako su trbušni mišići oslabljeni ili razdvojeni, hirurg će izvesti njihovo povlačenje i šivanje kako bi se postigao efekat zategnutog trbuha.
  5. Uklanjanje viška kože: Nakon rekonstrukcije hernije, hirurg će ukloniti višak kože i masnog tkiva iz trbušne regije.
  6. Reposicioniranje pupka: Ako je potrebno, pupak će biti presađen i postavljen na odgovarajuće mesto.
  7. Zatvaranje rane: Hirurg će pažljivo kontrolisati ranu kako bi se sprečilo krvarenje i infekcija, a zatim će zatvoriti inciziju šavovima.

Nakon ovog postupka, pacijent će zahtevati postoperativnu negu i oporavak, uključujući nošenje kompresionog zavoja kako bi se smanjio otok i podržao proces zarastanja rane. Takođe će biti potrebno izbegavati naporne aktivnosti tokom određenog vremenskog perioda.

Hernioplastika sa abdominoplastikom je posebno korisna za pacijente koji imaju kombinaciju hernije prednjeg trbušnog zida i višak kože ili masnog tkiva u trbušnoj regiji. Ovaj postupak omogućava rešavanje i estetskih i funkcionalnih problema trbušne regije u isto vreme. Kao i kod svake hirurške procedure, važno je da pacijent pažljivo razmotri rizike i benefite ovog kombinovanog postupka i konsultuje se sa iskusnim hirurgom pre donošenja odluke.

 

 

Doktori

Hernioplastika prednjeg trbušnog zida sa abdominoplastikom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 550.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻