New Hospital Logo
deco

Furs laser litotripsija

Urologija

Laser litotripsija

je medicinska procedura koja se koristi za tretiranje kamenaca u organima poput bubrega, žučne kese ili mokraćnog mjehura. Ova tehnika se često primenjuje kada su kamenje relativno mala i kada drugi metodi, poput ekstrakorporalne litotripsije (ESWL) ili hirurškog uklanjanja, nisu optimalni.

Evo osnovnih koraka u laser litotripsiji:

  1. Pregled i dijagnoza: Pre nego što se izvrši procedura, lekar će obaviti pregled i dijagnostičke testove kako bi odredio tačan položaj i veličinu kamena.
  2. Priprema pacijenta: Pacijent može biti podvrgnut određenim pripremama, uključujući post i uzimanje određenih lekova pre same procedure.
  3. Anestezija: U nekim slučajevima, anestezija se može koristiti kako bi se pacijentu omogućila udobnost tokom postupka.
  4. Uvođenje lasera: Kroz odgovarajuće medicinske uređaje, kao što su endoskop ili sonda, laserski snop se uvodi do kamena.
  5. Uništavanje kamena: Laser se koristi za emitovanje jakih svetlosnih impulsa koji razbijaju kamen na manje deliće. Ovi fragmenti kasnije lakše prolaze kroz odgovarajuće organe.
  6. Ispiranje ili uklanjanje fragmentiranih delova: Nakon što su kamenčići razbijeni, mogu se isprati iz tela ili, u nekim slučajevima, ostaviti da prirodno izađu tokom vremena.

Ova procedura obično ima manje rizike u poređenju s tradicionalnim hirurškim zahvatima i može smanjiti vreme oporavka. Važno je napomenuti da se ova tehnika primenjuje u određenim slučajevima i da će lekar preporučiti odgovarajući tretman na osnovu individualnih okolnosti pacijenta.

Doktori

Furs laser litotripsija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 250.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻