New Hospital Logo
deco

Evakuacija ventilacione cevčice sa mikroskopom

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Evakuacija ventilacione cevčice sa mikroskopom

je precizan postupak koji se koristi kako bi se osigurala pravilna i pažljiva evakuacija ili čišćenje traheostome (otvora u vratu koji omogućava disanje kada je ugrađena trahealna kanila) koristeći mikroskopsku kontrolu. Ovaj postupak se obavlja od strane stručnog medicinskog osoblja, obično specijalista za otorinolaringologiju ili intenzivnu negu. Evo kako se izvodi evakuacija ventilacione cevčice sa mikroskopom:

 1. Priprema: Pre početka postupka, osigurajte sterilnost i pravilnu higijenu ruku i okoline.
 2. Ispitivanje: Prvo se koristi mikroskop kako bi se pažljivo ispitao položaj i stanje traheostome, unutarnjeg dela trahealne kanile i okolnog tkiva.
 3. Isključivanje ventilacije: Ako je ventilacija povezana sa trahealnom kanilom, isključite je kako biste omogućili prirodno disanje pacijenta.
 4. Uklanjanje unutarnje trahealne kanile: Pažljivo uklonite unutarnju trahealnu kanilu.
 5. Mikroskopska evakuacija: Korišćenjem mikroskopa, lekar pažljivo uklanja svaku prepreku, sukrvican sekret ili strano telo unutar traheostome. Ovaj postupak zahteva veliku pažnju kako bi se izbegle povrede ili dodatne komplikacije.
 6. Čišćenje i sušenje: Nakon što je evakuacija završena, traheostoma i okolno tkivo se pažljivo čisti i suši sterilnim materijalima.
 7. Zamena unutarnje trahealne kanile: Unutarnja trahealna kanila se pažljivo vraća na svoje mesto.
 8. Zamena zaštitnog poklopca (ako postoji): Ako je traheostoma pokrivena zaštitnim poklopcem, vratite ga na svoje mesto.
 9. Ponovno uključivanje ventilacije (ako je primenjivo): Ako je bila potrebna obustava ventilacije, ponovo je uključite.
 10. Praćenje i briga: Nakon postupka, pažljivo pratite pacijenta i često proveravajte traheostomu kako biste se uverili da nema novih blokada ili problema.

Evakuacija ventilacione cevčice sa mikroskopom zahteva veštine i iskustvo od strane medicinskog osoblja kako bi se obezbedila sigurnost i kvalitetan postupak. Ovaj postupak može se izvoditi kako bi se omogućilo normalno disanje pacijentima sa traheostomama, posebno onima koji zahtevaju pažljivu negu u bolnici.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

Evakuacija ventilacione cevčice sa mikroskopom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻