New Hospital Logo
deco

Evakuacija ventilacione cevčice bez mikroskopa

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Evakuacija ventilacione cevčice

ili traheostome, bez mikroskopa može se obaviti u određenim okolnostima kada nije dostupna oprema za mikroskopsku obradu. Evakuacija se obično izvodi kada postoji potreba da se očisti ili oslobodi traheostoma od sukrvičavih ili drugih sekreta kako bi se omogućilo normalno disanje. Evo kako se obavlja evakuacija ventilacione cevčice bez mikroskopa:

 1. Priprema: Pre početka postupka, trebalo bi da se osigura sterilnost i pravilna higijena ruku. Takođe, trebalo bi da budete u dobro osvetljenom prostoru kako biste bolje videli traheostomu.
 2. Očuvanje sterilnosti: Koristite sterilne rukavice i sterilne instrumente za postupak.
 3. Isključivanje ventilacije: Ako je ventilacija povezana sa traheostomom, isključite je kako biste omogućili prirodno disanje pacijenta.
 4. Uklanjanje spoljašnjeg zaštitnog poklopca: Pažljivo uklonite spoljašnji zaštitni poklopac traheostome.
 5. Pažljivo uklanjanje unutarnjeg tubusa: Uklonite unutarnji tubus (kanilu) sa traheostome. Ovaj tubus može biti zagađen sukrvičavim sekretima ili drugim materijalima.
 6. Evakuacija: Koristite sterilne gaze ili šprice kako biste pažljivo izvukli ili očistili bilo kakve sekrete ili blokade unutar traheostome.
 7. Zamena tubusa: Nakon čišćenja traheostome, pažljivo vratite unutarnji tubus. Uverite se da je pravilno postavljen i da ne postoji prepreka za disanje.
 8. Ponovno postavljanje zaštitnog poklopca: Vratite spoljašnji zaštitni poklopac na traheostomu.
 9. Ponovno uključivanje ventilacije (ako je primenjivo): Ako je bila potrebna obustava ventilacije, ponovo je uključite.
 10. Praćenje i briga: Nakon evakuacije, pažljivo pratite pacijenta i često proveravajte traheostomu kako biste se uverili da nema novih blokada ili problema.

Ovaj postupak se obavlja sa velikom pažnjom i higijenom kako bi se izbegle infekcije ili povrede. Uvek je najbolje da se ovakvi postupci obavljaju od strane medicinskog osoblja sa odgovarajućim iskustvom. U slučaju da postoji hitna situacija ili problemi sa traheostomom, odmah se obratite lekaru ili medicinskom osoblju.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

Evakuacija ventilacione cevčice bez mikroskopa

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻