New Hospital Logo
deco

Evakuacija apscesa u opštoj anesteziji

Opšta hirurgija

Evakuacija apscesa u opštoj anesteziji

je medicinski postupak u kojem se apsces (nakupina gnoja) u telu uklanja dok je pacijent pod potpunom opštom anestezijom. Opšta anestezija čini pacijenta svesnim i bezbolnim tokom celog postupka i omogućava hirurgu da bezbedno izvrši proceduru. Evo kako obično izgleda ovaj postupak:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent se pažljivo priprema za postupak, uključujući procenu medicinskog stanja, laboratorijske testove i druge preoperativne pripreme. Takođe, pacijent se obaveštava o postupku i rizicima, a potpisuje saglasnost za operaciju.
  2. Anestezija: Na dan operacije, pacijentu se primenjuje opšta anestezija kako bi bio potpuno uspavan i bezbolan tokom cele procedure. Anestezija se obično primenjuje putem intravenske infuzije ili inhalacijom anestetičkih gasova.
  3. Pristup apscesu: Hirurg pristupa apscesu putem odgovarajućeg reza na koži. Veličina i lokacija reza zavise od mesta apscesa.
  4. Evakuacija apscesa: Nakon što se pristupi apscesu, hirurg pažljivo otvara apsces i uklanja gnoj i oštećeno tkivo iz njega. Ovo se obavlja pod pažljivim nadzorom kako bi se sprečila kontaminacija okolnih tkiva i širenje infekcije.
  5. Drenaža: U nekim slučajevima, može se postaviti drenažni kateter kako bi se omogućila kontinuirana drenaža tečnosti iz apscesa tokom perioda oporavka.
  6. Provera i zatvaranje: Nakon što je apsces očišćen i drenaža je postavljena ako je potrebno, hirurg pažljivo pregleda područje kako bi se osiguralo da nema krvarenja ili drugih komplikacija. Rana se zatvara šavovima ili drugim metodama zatvaranja.
  7. Oporavak: Pacijent će biti prebačen u prostoriju za oporavak, gde će se postepeno buditi iz opšte anestezije. Oporavak nakon evakuacije apscesa u opštoj anesteziji može zavisiti od veličine i težine apscesa, ali pacijent će dobiti upute o nezi rane, praćenju eventualnih komplikacija i oporavku kod kuće.

Evakuacija apscesa u opštoj anesteziji se izvodi kako bi se očistila infekcija i sprečile komplikacije. Ova procedura se obavlja uz pažljivo planiranje i pod nadzorom stručnog medicinskog tima kako bi se osigurala sigurnost pacijenta i postigao terapijski cilj.

Doktori

Evakuacija apscesa u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 50.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻